Pogledajte određenu poruku
Staro 15. 12. 2006.   #64
Ilija Studen
Direktor Kombinata
Invented the damn thing

Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
Ilija Studen će postati "faca" uskoroIlija Studen će postati "faca" uskoro

Citat:
Originalno napisao degojs
Čekaj malo, to je srednja škola. Ovde se priča o đacima prvacima.
U čemu je razlika? Postoje metodi kojima se može sa izvesnom sigurnošću utvrditi kojom brzinom klinac kapira koje stvari i na osnovu toga ga rasporediti u odgovarajuće odeljenje. Po čemu bi se razgovor sa psihologom razlikovao od prijemnog ispita?

Ako se inicijalna odluka pokaže kao pogrešna, lako je izmeniti je. Takve odluke nisu za vjek vjekova, a osnovna škola traje celih 8 (9? šta je bilo sa tim?) godina.

Citat:
Originalno napisao degojs
Scena je iz filma "Little Man Tate", ali Ilija tu se radi o deci koja su 100% genijalci.

Osim toga, u tom istom filmu, ima i scena kada mali počne da sabotira to pametovanje tipa "kad porastem biću naučnik za rakete" i on počne da priča da hoće da bude vatrogasac i da hoće da ide kući, da bude sa majkom. Tu scenu si preskočio ili nisi skontao da mali počne namerno sve to da sabotira?
Sećam se samo scene koju sam spomenuo, ne i ostatka filma i opisao sam je čisto kao ilustraciju, ništa više. Uvođenje specijalnih odeljenja opet povlači neke svoje probleme, ali tako je uvek - ništa nije savršeno. There is no silver bullet.

Bah, duga diskusija. Nisam stručnjak, samo koristim neki osnovni zdrav razum i iskreno mislim da treba pružiti brži tempo / bolje uslove klincima koji iz toga mogu izvući nešto, a ne sve tretirati jednako.

Poslednja izmena od Ilija Studen : 15. 12. 2006. u 04:41.
Ilija Studen je offline   Odgovorite uz citat