Citat:
Originalno napisao degojs
Čekaj malo, to je srednja škola. Ovde se priča o đacima prvacima.
|
U čemu je razlika? Postoje metodi kojima se može sa izvesnom sigurnošću utvrditi kojom brzinom klinac kapira koje stvari i na osnovu toga ga rasporediti u odgovarajuće odeljenje. Po čemu bi se razgovor sa psihologom razlikovao od prijemnog ispita?
Ako se inicijalna odluka pokaže kao pogrešna, lako je izmeniti je. Takve odluke nisu za vjek vjekova, a osnovna škola traje celih 8 (9? šta je bilo sa tim?) godina.
Citat:
Originalno napisao degojs
Scena je iz filma "Little Man Tate", ali Ilija tu se radi o deci koja su 100% genijalci.
Osim toga, u tom istom filmu, ima i scena kada mali počne da sabotira to pametovanje tipa "kad porastem biću naučnik za rakete" i on počne da priča da hoće da bude vatrogasac i da hoće da ide kući, da bude sa majkom. Tu scenu si preskočio ili nisi skontao da mali počne namerno sve to da sabotira? 
|
Sećam se samo scene koju sam spomenuo, ne i ostatka filma i opisao sam je čisto kao ilustraciju, ništa više. Uvođenje specijalnih odeljenja opet povlači neke svoje probleme, ali tako je uvek - ništa nije savršeno. There is no silver bullet.
Bah, duga diskusija. Nisam stručnjak, samo koristim neki osnovni zdrav razum i iskreno mislim da treba pružiti brži tempo / bolje uslove klincima koji iz toga mogu izvući nešto, a ne sve tretirati jednako.