Citat:
Originalno napisao degojs
I za kraj od mene jedno pitanje za bluesmana: ako bi se na nekom testu pokazalo da njegov sin ima IQ npr. 150, a on i supruga npr. 110, da li bi bilo OK da im se dete oduzme, jer ga zaglupljuju?
|
Rumenka, preterano .... opet nisi popio one ljubičaste pilule

Daj bre ne zajebavaj
Inače, totalno si pogrešno shvatio onu priči o odeljenju za napredne, to ne treba da bude obično odeljenje, već grupa dece, troje, petoro , petnaestoro... sa kojima bi se drugačije, brže i više radilo.
To nikako ne znači da su ostali glupi, već su normalni i normalno pohađaju školu, šta si se zalepo za priču "glupi - pametni". Glupi i ne idu u normalne škole. Nego, ne znam da li ti možeš uopšte da zamisliš situaciju i kako to može da funkcioniše. Deca se upisuju u školu kao i sada, pohađaju nastavu kao i sada, samo tokom školovanja nastavnici prepoznaju one naprednije u razredu i preporučuju ih za posebno odeljenje da se ne bi smarali i rasipali talenat zbog onih koji zaostaju. I nema šta ko da se buni jer mu dete nije u tom odeljenju - neka pokažu kvalitet i ući će i oni. Ja stvarno ne razumem šta te toliko zbunjuje u toj priči. Kakvi "glupi"? Ko spominje "glupe" (osim tebe)?
Ko ne veruje šta se radi, mogu da iskeniram radne sveske iz srpskog i matematike. Oko 10% zadataka ni mi ni učiteljica ne ume ni da rastumači šta se od dece traži, ili su nejasni ili su dvosmisleni. Ima još jedno 5% zadataka koji su pre za neki MENSA test nego za dete od 6.5 ili 7 godina. Ja sam siguran da će biti 90% ljudi na ovom forumu koji niće uspeti da reše neke zadatke (i ja među njima).