Pogledajte određenu poruku
Staro 15. 12. 2006.   #77
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot

Datum učlanjenja: 18.05.2005
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman

Citat:
Originalno napisao degojs
I za kraj od mene jedno pitanje za bluesmana: ako bi se na nekom testu pokazalo da njegov sin ima IQ npr. 150, a on i supruga npr. 110, da li bi bilo OK da im se dete oduzme, jer ga zaglupljuju?
Rumenka, preterano .... opet nisi popio one ljubičaste pilule Daj bre ne zajebavaj

Inače, totalno si pogrešno shvatio onu priči o odeljenju za napredne, to ne treba da bude obično odeljenje, već grupa dece, troje, petoro , petnaestoro... sa kojima bi se drugačije, brže i više radilo.

To nikako ne znači da su ostali glupi, već su normalni i normalno pohađaju školu, šta si se zalepo za priču "glupi - pametni". Glupi i ne idu u normalne škole. Nego, ne znam da li ti možeš uopšte da zamisliš situaciju i kako to može da funkcioniše. Deca se upisuju u školu kao i sada, pohađaju nastavu kao i sada, samo tokom školovanja nastavnici prepoznaju one naprednije u razredu i preporučuju ih za posebno odeljenje da se ne bi smarali i rasipali talenat zbog onih koji zaostaju. I nema šta ko da se buni jer mu dete nije u tom odeljenju - neka pokažu kvalitet i ući će i oni. Ja stvarno ne razumem šta te toliko zbunjuje u toj priči. Kakvi "glupi"? Ko spominje "glupe" (osim tebe)?

Ko ne veruje šta se radi, mogu da iskeniram radne sveske iz srpskog i matematike. Oko 10% zadataka ni mi ni učiteljica ne ume ni da rastumači šta se od dece traži, ili su nejasni ili su dvosmisleni. Ima još jedno 5% zadataka koji su pre za neki MENSA test nego za dete od 6.5 ili 7 godina. Ja sam siguran da će biti 90% ljudi na ovom forumu koji niće uspeti da reše neke zadatke (i ja među njima).