Odličan post, robi-bobi, moram samo da dodam zbog lakšeg razumevanja situacije, ovo dete koje je učiteljici reklo "neću da izvadim knjige" pa se još posle toga 10 minuta šetalo po učionici i prkosilo učiteljici je dete u prvom razredu. Da je neko starije dete, pa da razumem i pubertet i ko zna šta. Šta će taj mali da radi kada bude "najpametniji" u nekom tamo 7. ili 8. razredu.
A što se gradiva tiče i danas se sećam odgovaranja iz Geografije u 7. razredu "Privreda Velike Brianije" kada sam jedva dobio trojku jer nisam znao koliko tona uglja, bakra... ko zna čega, proizvode godišnje u GB. Takve gluposti su morali svi da znaju, a siguran sam da ne postoji više od par uspešnih ekonomista u Srbiji koji znaju takav podatak i još važnije - kojima je uopšte i potreban taj podatak.
Ako će neko da uči takve stvari - odlično - neka se upiše na geografsku sekciju pa neka uči i godišnju proizvodnju slonovskog izmeta u Zimbabwe-u.
Ja sam mrzeo istoriju baš iz tog razloga koji ti navodiš, danas je obožavam jer je učim na način na koji mi odgovara, gde osim suvoparnih podataka imaš i dodatne informacije kao što su istorijske okolnosti, opšta shvatanja u tom periodu, uticaju sa strane... mnogo se lakše pamti i daleko je interesantnije kada se uživiš u taj period a ne iz neke današnje perspektive samo deklamuješ godine i cifre. To i nije istorija.