Pogledajte određenu poruku
Staro 16. 12. 2006.   #85
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot

Datum učlanjenja: 18.05.2005
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman

Odličan post, robi-bobi, moram samo da dodam zbog lakšeg razumevanja situacije, ovo dete koje je učiteljici reklo "neću da izvadim knjige" pa se još posle toga 10 minuta šetalo po učionici i prkosilo učiteljici je dete u prvom razredu. Da je neko starije dete, pa da razumem i pubertet i ko zna šta. Šta će taj mali da radi kada bude "najpametniji" u nekom tamo 7. ili 8. razredu.

A što se gradiva tiče i danas se sećam odgovaranja iz Geografije u 7. razredu "Privreda Velike Brianije" kada sam jedva dobio trojku jer nisam znao koliko tona uglja, bakra... ko zna čega, proizvode godišnje u GB. Takve gluposti su morali svi da znaju, a siguran sam da ne postoji više od par uspešnih ekonomista u Srbiji koji znaju takav podatak i još važnije - kojima je uopšte i potreban taj podatak.

Ako će neko da uči takve stvari - odlično - neka se upiše na geografsku sekciju pa neka uči i godišnju proizvodnju slonovskog izmeta u Zimbabwe-u.

Ja sam mrzeo istoriju baš iz tog razloga koji ti navodiš, danas je obožavam jer je učim na način na koji mi odgovara, gde osim suvoparnih podataka imaš i dodatne informacije kao što su istorijske okolnosti, opšta shvatanja u tom periodu, uticaju sa strane... mnogo se lakše pamti i daleko je interesantnije kada se uživiš u taj period a ne iz neke današnje perspektive samo deklamuješ godine i cifre. To i nije istorija.