Jesi se ti nešto okešao o mene ili se jednostavno ne razumemo?

Ja sam sve sigurniji da ti ne čitaš postove već samo baciš pogled pa sklopiš sliku na osnovu par upadljivih reči.
Ko je rekao da je škola kriva što je meni bilo dosadno? Svašta. Kad već pominješ bioskop: kreneš da gledaš neki film na TV pa provališ da si ga već gledao. Ili je tako dobar pa ti nije problem da gledaš ponovo ili promeniš kanal (izađeš iz bioskopa) i gledaš nešto što ti je interesatnije. Meni je bilo dosadno jer su se učile stvari koje sam već znao, bio sam klinac i nisam još uvek osećao da je škola nešto što "moraš" da odradiš. Nisam nigde rekao da je škola bila kriva, kao što ni film nije kriv što sam ga ja već gledao
A to i ne može da se nazove bežanje u pravom smisli te reči. Beži se od nečega čega se plašiš, recimo kada ne znaš pa izbegavaš lošu ocenu (što ti kažeš: "kada je teško"). Ovde to nije bio slučaj.
Off Topic:
Citat:
Da li bi nekom zaposlenom u tvojoj firmi dozvolio da ode kući (i ne uradi posao) jer mu je taj trenutni zadatak dosadan?
|
BTW, jeste ako ne mora istog trenutka da se uradi

Ovo već prerasta u neku drugu priči, plašim se da se ne rasplinemo previše. Ja sam ovo više ispričao kao anegdotu, pošto mi se sin žalio pre neki dan da mu je dosadno, ne zbog onoga što uče već zbog onih kojima je teže da ukapiraju pa onda provedu mnogo vremena oko toga i njemu postaje dosadno. Jednostavno nisam znao šta da mu kažem, jer prvo šta pomislim kada treba da ga "vaspitavam" je: šta sam ja radio i kako sam se osećao kada sam bio u njegovom uzrastu. Naravno da mu nisam rekao "nemoj da ideš u školu".