Pogledajte određenu poruku
Staro 17. 12. 2006.   #95
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot

Datum učlanjenja: 18.05.2005
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman

Pa naravno da je do roditelja Moji roditelji nikada nisu pričali sa mnom na način na koji ja pričam sa svojom decom, ali opet nikada ne možeš da kažeš "to meni ne može da se desi". Iskreno, tada sam prvi i jedini put dobio batine od oca. Nisam imao nikakav razlog da, se zbog straha od roditelja, nešto ne uradim, ne da nisu bili strogi već iz ove perspektive mislim da sam bio prilično prepušten sam sebi. Zato ja volim da kažem da sve što imam u životu imam samo zahvaljujući samom sebi. To je na neki način dobro a za neke stvari loše pa se trudim da ne pravim iste greške sa svojom decom.

Na žalost moj otac je počeo da obraća pažnju i iznosi razne "zahteve" kada mi njegova pažnja više nije bila ni potrebna, naročito ne na način na koji je on to iskazivao, tako da sam sada u situaciji da se već 16 godina ne viđamo (ako izuzmemo kratke periode kada smo pokušavali da glumimo otac-sin odnos).

A ja nisam ništa posebno lagao, odlazim kada se ide u školu, vraćam se kada se vraća iz škole, roditelji na poslu... kada se vrate kući na eventualno pitanje "šta ima novo" kažem "ništa" i tu se završavalo njihovo interesovanje. Provaljeno je tek kada je drug došao da mi pokaže šta ima za domaći - ko zna koliko bi to trajalo jer ja koliko se sećam nisam ni imao nameru da prestanem

Hajde kada si već okrenuo priču na analizu te situacije, moram da napomenem da sam ja jako rano bio jako samostalan, recimo kada sam imao 5 godina vodio sam 2.5 godine mlađu sestru sam u vrtić, ona u obdanište, ja u zabavište (tako se to tada zvalo)... ono, ključ oko vrata, sve sam. Moram da priznam da moja deca nisu ni blizu toga pošto moja žena svu pažnju posvećuje njima (ponekad čak i preteruje) pa je tek u prošli četvrtak izbio nesporazum kada je sin tražio da ga više ne čeka ni ispred škole ni ispred zgrade nego da ga pusti da sam dođe kući.

Znači tačno je - ponašanje dece zavisi najviše od roditelja, zato i ne krivim školu za onog malog koji učiteljici kaže "neću" - nije kriv ni on, ni škola već se najverovatnije tako ponaša i u kući dok su roditelji verovatno previše zauzeti gledanjem TV-a. Ali cela ta priča ima jako malo veze sa temom, međutim ako će da ti pomogne da shvatiš za koje ja situacije krivim obrazovni sistem a za koje mislim da su samo roditelji krivi - onda nije besmisleno.

Poslednja izmena od bluesman : 17. 12. 2006. u 03:36.
bluesman je offline   Odgovorite uz citat