da li bi platili školovanje svojoj deci?
Interesuje me da li bi platili za školovanje svoje dece, kada bi imali izbor. Znači ako u gradu pored državnih postoji i privatna škola, gde je školarina npr. 50 000 dinara godišnje (ovo sam odokativno odredio, ne znam da li je realno).
1. Razlika u nastavnom programu ne postoji.
2. Organizuju se nešto u smislu dodatne nastave za učenike koji pokazuju interesovanje za određene oblasti, ili ne mogu da prate neki od predmeta.
3. Privatna škola za novce od školarine obezbeđuje, bolji nastavni kadar, ne toliko u smislu stručnosti, već jednostavno ne trpi alkoholičare, pedofile, ljude koji ne dolaze na posao... Po istom principu kao i sve ostale privatne firme.
4. Na tzv. roditeljskim sastancima predstavlja se uspeh učenika, nastavnika, kao i škole (razreda) uopšte. Nastavnik na čiji rad roditelji imaju bilo kakvu primedbu je obavezan da se pojavi i učestvuje u rešavanju problema.
5. Pomoćno osoblje, takođe, radi svoj posao. Znači škola je čista, radi grejanje, ima interneta u kabinetu za računarstvo i takve stvari...
Znači ništa posebno u smislu nastavnog kadra ili opreme. Predavači su klasika dipl (ništa phd, ništa nikola tesla), učionice normalne bez tft monitora, ali čiste i uredne.
Pre svega me zanima mišljenje onih koji imaju decu koja idu u školu, bilo osnovnu ili srednju.