Pogledajte određenu poruku
Staro 20. 12. 2006.   #17
degojs
I'm a PC too.
Wrote a book
 
Avatar degojs
 
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Lokacija: Kanada
Poruke: 1.354
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
degojs će postati "faca" uskorodegojs će postati "faca" uskoro
Default

Citat:
Originalno napisao bojan
Jos te i daruju.
Ako još dodaš da Visual Studio Express radi prilično brzo i lepo (obavezno instaliraj SP1), žali bože što LAMP ima toliku popularnost, bar sa programerske strane.

Stvar je da Zend Studio, koliko sam čitao na njihovom sajtu (i valjda ukapirao dobro), u verziji Standard ($99) ne nudi mogućnost "remote" dibagovanja (a pod "remote" se podrazumeva i localhost), pa onda moraš da iskeširaš oko $250 za Pro verziju. Ili se zajebavaj sa nekim "naprednim" tekst editorom. Šta znam, očigledno većini ljudi to ne smeta, a lično mislim da ko jednom proba ozbiljnije neko jače okruženje, nikad ne poželi nazad. Za mene to i jeste verovatno najbitnija stvar kad uzmem da učim nešto novo - dobro okruženje, a ne da se drndam kao da sam na C64 ili, ne daj bože, Spektrumu

Stvar je da, očigledno, Zend koristi popularnost LAMP okruženja u određenom delu tržišta i to lepo naplaćuje. Čim neko uhvati dominantnu poziciju negde, ista priča

Takođe, cene hostovanja su dovoljno niske u slučaju Windowsa. Kako rekoh, jutros sam malo gledao cene.. i baš sam se iznenadio koliko je razlika mala, evo za npr. dedicated servere (valjda nisam propustio nešto bitno):

- za virtuelni dedicated server, razlika je pišljivih $7 mesečno
- za pravi dedicated server, razlika je $12 mesečno (za Win 2003 Web Edition; ili $20 za Win 2003 Standard).
(GoDaddy.com).

A za obično (shared) hostovanje, koliko vidim, cena je ista..

Sa ovakvim razlikama u cenama između Linuxa i Windowsa, mislim da je samo pitanje šta ti više odgovara, šta ćeš moći lakše da prodaš, itd.
Priloženi thumbnailovi
Kliknite na sliku za uvećanu verziju

Naziv:	GoDaddy.png
Pregleda:	424
Veličina:	6,2 KB
ID:	262  
__________________
Commercial-Free !!!

Poslednja izmena od degojs : 20. 12. 2006. u 06:19.
degojs je offline   Odgovorite uz citat