Citat:
Originalno napisao zextra
ako neko koristi sintaksu koja je "napredna", verovatno je koristi s razlogom... Koristiti neki vid sintakse da bi programeri, koji nisu strucni za dati jezik, razumeli tvoj kod je poprilicno besmisleno - ako neko hoce da menja tvoj kod, ne bi bilo lose da se prvo upozna sa sintaksom jezika, zar ne?
|
Nije zato što si mi komšija, ali ovo stvarno ima smisla

Na šta bi ličilo da sav kod optimizujemo tako da je razumljiv i laicima koji su tek krenuli sa određenim programskim jezikom...
Off Topic: Što se camel vs underscore tiče sve je stvar kakve konvencije usvojiš. Npr. meni su sve promenljive i funkcije underscore, dok su mi imena svih klasa i metoda camel, a konstante su uvek upper. Python mi se ne sviđa upravo zbog tog hakeranskog pristupa - skoro sve je underscore i sve skraćuju (get_cmd_args). To mi je ružno. Doduše, mogu da se pohvalim da imam klasu Angie_DBA_Generator_Relationship_HasAndBelongsToMa ny, ali to je više zbog odsustva podrške za namespace u PHP-u i moje želje da budem dosledam konvencijama koje pokušavam da izgradim u kodu (ako se lead developer na nekom projektu ne pridržava konvencija, niko neće), nego zato što to smatram dobrim i pohvalnim. No, to je sad već neka druga priča... Živeli kraljevi offtopica!