Pogledajte određenu poruku
Staro 12. 01. 2007.   #12
tesliana
novi član
Na probnom radu

Datum učlanjenja: 07.01.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
tesliana is on a distinguished road
Lightbulb Biznis Stoljeca (: E-Brick :)

eBay kupuje StubHub (online prodavnicu tiketa) za nekih $310 miliona. Evo i jedan Motley Fool clanak o tome.

StubHub je jedan izvanredan primerak i dokaz da bolje ideje mogu da proizvedu servise koji su mnogo bolji i mnogo uspesniji od servisa mnogo vecih igraca. Ponekad sam cito neka misljenja da su tranzakcije na eBay - 1/3 cista posla, 1/3 pokradena roba a 1/3 gde neko proba nekog da prevari. I ako licno sumnjam bas u tu podelu, uveren sam da je uloga posrednika najveci razlog zasto je StubHub u tom poslu uspesniji i od samog eBay.

Vec duze vremena posebno pazim trgovinu preko interneta i doso sam do zakljucka da je internet, povezivajuci svet elektronski, cak [nenamerno] uspio da izgradi neku vrstu fizickih barikada. Sa tim sam doso do jedne ogromne ideje za "biznis stoljeca" a ta ideja se vrti oko boljeg fizickog povezivanja i boljih servisa kroz mnogo bolju logistiku.

U jednom [pre]duzem tekstu na ES sam pozadinski piso bas o tome. Ali, ta ideja je jedan dobar primemark jedne gole ideje koja je totalno neostvariva za bilo kojeg pojedinca sa prosecnim mogucnostima i resursima. Bas zato sam na ES predlozio da pokrenemo wikipediju srpske privrede a zatim ovde i ovu ideju o startup inkubatoru. Oba ta predloga imaju jednu te istu vezu a to je o boljem povezivanju nasih poslovnih ljudi u matici i sirom sveta.

Pozdrav.