Pogledajte određenu poruku
Staro 18. 01. 2007.   #7
oksite
Damir Trninic
Expert
 
Datum učlanjenja: 22.04.2006
Poruke: 463
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
oksite će postati "faca" uskoro
Default

Citat:
Originalno napisao eXciting
Moram da priznam nikako mi se nije dopalo kada sam video kako je, Bog da mu dusu prosti, premijer prof. dr. Zoran Đinđić tada potpisao dil sa Micro$oftom.
Nije problem MS, dokle god je on vise resenje nego problem. Vidi, kada se cela IT industrija usmerava na definisanje standarda koji bi bili rezultat zajednickog rada, (nerealno ocekivanog) konsenzusa ili (prakticno jedino moguceg) kompromisa, niko nama nije kriv sto je MS uspeo da neke svoje proizvode, u svom vlasnistvu, nametne kao de-facto standarde 10 godina pre. Naravno, ni MS nije blesav, menjaju Office i za uzvrat dobijaju podrsku i veoma aktivnu ulogu u mnogim WG i telima za standardizaciju.

BTW, svi smo ono usmereni na "bitke" koje se biju za standarde za video, audio i tome slicno, ali prava bitka se sada bije oko standarda u IT. HTML i "naslednici" su "male mace" za SOA i interoperability standarde. Sta tu rade online spin doktori, to covek ne moze da shvati dok ne zagrebe malo dublje. Sad kad bih napravio nazovi turnir, da vam dam 10 oblasti i da predvidite koji ce kandidati postati industrijski standardi, na osnovu onoga sto se pise na Web-u, ukljucujuci i najrespektabilnije izvore (coverxml i slicni), ne bi pogodili vise od 5-6. SAP i IBM se, recimo, cak nalaze u konzorcijumima dva i vise kandidata za jedan te isti standard. Ima jedan lep clanak iz CIO (www.cio.com) o tome ko je realni monopol u IT - MS ili SAP.
__________________
dooConsult
oksite je offline   Odgovorite uz citat