Pogledajte određenu poruku
Staro 18. 01. 2007.   #9
degojs
I'm a PC too.
Wrote a book
 
Avatar degojs
 
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Lokacija: Kanada
Poruke: 1.354
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
degojs će postati "faca" uskorodegojs će postati "faca" uskoro
Default

Citat:
Originalno napisao ilija
Strašno me je iznervirao jer par stvari koje stvarno ne volim su spameri i šarlatanske škole računara koje samo šišaju ljude koji ne znaju šta da očekuju, a uslovljeni su da ih pohađaju jer misle da time sebi dižu šanse za dobijanje posla.
Znaš šta je još gore od tog? Kada se takve stvari dešavaju i u državnim ustanovama, koje su oduvek imale ime, a čija diploma je, zasluženo, uvek vredela. A čini mi se da je to čest slučaj.

Citat:
Originalno napisao eXciting
Moram da priznam nikako mi se nije dopalo kada sam video kako je, Bog da mu dusu prosti, premijer prof. dr. Zoran Đinđić tada potpisao dil sa Micro$oftom.
Zašto? Misliš da bi bilo mnogo bolje da je potpisao dil sa npr. Red Hatom? Koliko mi je poznato, oni skupo naplaćuju svoja rešenja i podršku za iste.

Evo, pratimo vesti, Red Hat treba da otvori predstavništvo u Srbiji, ako sam dobro razumeo. Da ne misliš da ga otvaraju.. onako? Da li bi ti otvarao predstavništvo negde, a da ne računaš na zaradu? Pitanje je samo ko je skuplji na kraju..

Ima još nešto, država gleda da zaradi. Ako firma kupuje softver, onda eto državi zarade od poreza na prodaju. A ako prodaje nema, tj. softver je besplatan, onda ni državi nema zarade. Tako da.. mislim da je to dosta kompleksno, zavisi kako i sa koje pozicije gledaš stvari.

A stvari možeš da posmatraš i ovako: ovde je jako razvijen posao tipa da imaš malu firmu koja pruža usluge održavanja mreža u drugim firmama (obično manjim, veće imaju svoje IT odeljenje). E sad, dok su Windowsi ovako svemoćni na radnim stanicama, svakako će za održavanje biti više posla, zbog virusa, zar ne? Znači, sa te strane, za tebe (ako bi imao takav ugovor o održavanju sa nekim firmama) je možda i bolje da je Windows u upotrebi - biće više posla, a tu opet država uzima svoj deo kad ti naplatiš uslugu održavanja, itd.

Čisto kao informacija, već sam jednom pomenuo tamo na ES-Advocacy forumu: MS je otvorio istraživački centar u okolini Beograda. Pazi: Redmond, Peking, Bangalore, San Francisco, Švajcarska, Irska i... Beograd!!! Kolika je to reklama za Srbiju i poziv drugim investitorima? Rekao bih, ogromna. I tako to ide - ti meni, ja tebi.
__________________
Commercial-Free !!!

Poslednja izmena od degojs : 18. 01. 2007. u 04:33.
degojs je offline   Odgovorite uz citat