Pogledajte određenu poruku
Staro 23. 01. 2007.   #3
direktor
član
Na probnom radu
 
Avatar direktor
 
Datum učlanjenja: 01.09.2006
Poruke: 44
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
direktor is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao Goran Aničić
Projekat Key To Steel nije start-up u izvornom smislu, već se može više govoriti o akademskom spin-off-u
Gorane verovatno si preciznije klasifikovao ovaj projekat web-baze podataka sa informacijama o svetski poznatim čelicima, ali ja sam ga posmatrao pre svega sa stanovišta preduzetničkog poduhvata. To je verovatno jedan od prvih, ako ne i prvi uspešan preduzetnički Internet projekat u Srbiji - i zbog toga sam ga stavio kao primer uspešnog start up-a.
Tačno je da potiče iz akademske sfere (pokretači projekta su Dr Viktor Pocajt - TMF Beograd i Dr Dejan Tošić ETF - Beograd). Na izradi sajta i punjenju baze je radilo 5 inženjera i 3 tehničara u Beogradu. Sajt je pušten u rad juna 1999, a redizajniran oktobra 2001. Hostovan je kod EUneta. U sklopu projekta je pokrenut i sajt key-to-metals.com i koliko sad vidim i key-to-nonferrous.com


Citat:
Originalno napisao Goran Aničić
a takođe više i nije domaći:
Key to Metals Group
Doldertal 32
8032 Zürich
Switzerland
Iz razloga naplate platnim karticama od početka projekta su imali Švajcarskog partnera (moguće je da je partner preuzeo ceo projekat, nekih novijih informacija nemam).


Citat:
Originalno napisao Goran Aničić
(kakvih ima dosta kod nas),
Bilo bi značajno da navedeš i takve projekte ovde - kad sam pokrenuo ovu temu pre svega sam imao na umu da se predstave uspešni Internet projekti u Srbiji.
__________________
Savremeno poslovanje :: www.poslovniblog.com > Komponente ECM
direktor je offline   Odgovorite uz citat