Pogledajte određenu poruku
Staro 01. 02. 2007.   #38
Peca
Super Moderator
Knowledge base
 
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Lokacija: Niš
Poruke: 1.618
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
Peca će postati "faca" uskoroPeca će postati "faca" uskoroPeca će postati "faca" uskoro
Default

„Blic“ otkrio grešku u reklami o Srbiji - Si-En-En vraća pare

Svetski medijski gigant Si-En-En odlučio je da Srbiji vratio deo novca plaćenog za reklamu na toj televiziji nakon što je „Blic“ otkrio da je muzička podloga u našem spotu identična muzici koja prati predstavljanje Kazahstana na istoj televiziji.

Portparol Si-En-Ena Suzan Flad u izjavi za „Blic“ potvrdila je da je došlo do greške. „Nova promotivna kampanja Srbije ima istu muzičku matricu kao i već postojeća kampanja Kazahstana. Greška je uočena i ispravljena, a Turističkoj organizaciji Srbije biće vraćen novac za one dane tokom kojih je išla falična reklama. Nova muzička podloga stavljena je na spot Srbije“, rekla je predstavnica američke medijske kuće. Ona je odbila da odgovori ko je kriv za grešku, kao i ko će da plati što je imidžu Srbije naneta šteta. Za 507 prikazivanja spota o Srbiji naša zemlja je Si-En-Enu platila pola miliona evra.

Stvari sa priznavanjem krivice Si-En-Ena nisu išle baš glatko. Reporter „Blica“ pozvao je juče ujutru direktora Turističke agencije Srbije Miodraga Popovićam koji se trenutno nalazi na sajmu u Madridu, i saopštio mu da smo otkrili kako dva spota imaju istu muziku. „To je nemoguće!“, bio je zatečen Popović rekavši da će odmah nazvati centralu Si-En-Ena i tražiti objašnjenje. Posle par minuta, Popović nas je nazvao i rekao kako su mu u medijskoj kući rekli da nema nikakve greške i da ne „treba verovati glasinama“. Popović nas je zamolio da mu pošaljemo link sa spotom Kazahstana kako bi se lično uverio, što smo i uradili. Link smo poslali i Si-En-Enu, koji je u toku dana poslao gore navedeni odgovor. Ovo nije prva greška u istom spotu. Samo dan posle početka emitovanja kampanje, „Blic“ je otkrio kako se među snimcima našla i crkva sa rumunske strane Dunava. Ta scena je ubrzo promenjena, ali na muziku, koja ima sve primese azijskog melosa, očigledno niko nije obratio pažnju. Pretpostavlja se da je na spotu o Kazahstanu i Srbiji radila ista ekipa Si-En-Ena.

Kazahstan je svoju kampanju na Si-En-Enu započeo u septembru kao reakciju na pojavljivanje popularnog filma „Borat“ u kojem je ta zemlja ismejana. Srpska kampanja krenula je tri meseca kasnije.


Uverite se i sami preko interneta

Ako koza laže... Spot Kazahstana možete videti na sledećem Internet linku

http://roberts-report.blogspot.com/2...-wandered.html

Spot Srbije nalazi se na sledećoj adresi:

http://www.youtube.com/watch?v=TPdp7upFkrk

Nije potrebno biti veliki muzički stručnjak pa zaključiti da se radi o apsolutno istoj muzičkoj matrici.

izvor: http://www.blic.co.yu

---------------

Ima li ovoj papazjaniji kraja

- vidi se da je CG u sastavu sa Srbijom
- rumunska crkva
- ukradena muzika
- ukraden logo
... i na sve to spot je uradjen bez price, samo nabacani snimci.

Ja bi trazio da se uradi kompletno nov spot...
__________________
Vesti | MyCity | Igrice | Zaštita od virusa
Peca je offline   Odgovorite uz citat