Pogledajte određenu poruku
Staro 04. 02. 2007.   #19
DejanVesic
old school
Professional
 
Avatar DejanVesic
 
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Lokacija: Novi Beograd
Poruke: 448
Hvala: 21
70 "Hvala" u 46 poruka
DejanVesic će postati "faca" uskoro
Default

Čisto da ne bude dosadno ;-) evo jednog MS fana. Iskopiraću deo mojih odgovora sa:

http://nemanja.blog.co.yu/blog/neman.../windows-vista

Apple je super, ali je skup, nema softvera za njega, nemaš (nije bilo) zvaničnog zastupnika u Srbiji. Pogledaj koliko košta PC kod Dell-a sa Vistom a koliko odgovarajući Mac (po hardveru) - razlika je i do +35%.

MS ima pored prodajnog i razvojni centar, ima partnersku mrežu i mnogo bolju zastupljenost na celom našem tržištu. Lično sam jako produktivan u MS okruženju, imam odlične razvojne alate, podršku od samog MS-a, veliku bazu znanja na Mreži (na problem na koji naiđem u radu verovatno već postoji odgovor).

Vista je dobar operativan sistem sa gomilom nedostataka, naravno (koristim je na dnevnom nivou). Takav je bio i XP kada se pojavio. Sada je XP SP2 jedan od najstabilnijih sistema (kod kuće preko DVE godine nisam imao NI JEDAN pad ili nestabilnost, a koristim ga za težak razvoj).

Takođe je evolutivni korak napred u odnosu na XP - moderniji izgled, grafika konačno dostojna jednog operativnog sistema i monstruma od grafičkih kartica, daleko ispeglaniji programerski sloj (API), sigurnija je, gomila stvari koje si ranije nabavljao kao posebne programe sada je ugrađena u operativni sistem.

Na kraju, Vista je komercijalni proizvod; i košta; i traži jak računar i još jaču grafičku kartu; opet, na vama je da je kupite ili ne; alternative zaista postoje. Koliko su upotrebljive, to je na svakom da utvrdi za svoje potrebe. I sam XP će biti podržan barem do kraja 2009-e, a verovatno i do 2011-e.
__________________
http://www.vesic.org | Blog: http://www.vesic.org/blog/ | Fina kolekcija programa: http://www.vesic.org/programi/
DejanVesic je offline