Pogledajte određenu poruku
Staro 09. 02. 2007.   #13
valeksic
Vladimir Aleksić
Certified
 
Datum učlanjenja: 10.07.2006
Poruke: 93
Hvala: 0
13 "Hvala" u 11 poruka
valeksic is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao dark_mark
...Pa se pitam dali ova banka nema vremena za donošenje zakona, već kreće u osvajanje tržišta mimo pravne procedure.
Kako u svetu tako i kod nas za neke stvari se regulativa donosila posle uvođenja usluga. Ne postoji zakon ni za vršenje platnog promena preko interneta pa to opet funkcioniše par godina. Zakon o dig. potpisima nije počeo da se primenjuje pa banke to rešavaju izdavanjem svojih sertifikata klijentima i regulisanjem prava i obaveza preko ugovora.

Elem,

Setup i može da im prođe. Ali je 5% od transakcije dranje. Jedini su - može im se. Kapiram ja da oni moraju da plate licencu Masteru i Visi i da žele da je što pre isplate. Nadam se da će se što pre pojaviti još neka banka koja će ponuditi procesiranje za online plaćanja kako bi došlo do neke konkurencije.

Što se tiče provizije od 3% ja sam mislio na onu na POS terminalima koja se zaračunava trgovcima. Ona varira od 2-5% (2% i 3% za Dinacard, 3 za Visu/Master i 5% za Amex) i osim od branda zavisi i od delatnosti firme - za benzinske pumpe je manja, za ugostiteljstvo na pr veća. Vlasnik kartice sa tim nema ništa. A provizije na ATM-u (bankomatu) variraju od banke do banke i zavise od više faktora - da li je to bankomat matične banke, brand kartice, da li je debitna ili kreditna...

Poslednja izmena od valeksic : 09. 02. 2007. u 15:10.
valeksic je offline   Odgovorite uz citat