Pogledajte određenu poruku
Staro 16. 02. 2007.   #1
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
 
Avatar bluesman
 
Datum učlanjenja: 18.05.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 5.450
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman
Default Telekom srbije ukida SMS small payments

Danas sam dobio obaveštenje u kojem telekom Srbije obaveštava da od 1.3. 2007. ukidaju servis SMS naplate članarine na web sajtovima. To je ono što oni zovu "SMS priznanica - uplata clanarine, pretplate, naplata pristupa web sajtovima, naplata komercijalnihsadrzaja.".

Razlog naveden u dopisu: "zbog nemogućnosti vršenja kontrole same naplate kao i zbog zloupotrebe navedenog servisa koji se ogleda kroz prodaju određenih proizvoda i preuzimanje sadržaja koji inače nisu odobreni ovim tipom servisa". Potpisao direktor direkcije za mobilnu telefoniju, Vladimir Lučić dipl. ing.

Dakle, šta reći? Nadam se da će provajderi naći način da reše ovaj problem pa uvesti neke "zaobilazne puteve", ali iskreno ovo je početak kraja sms naplate na web-u ili će kao kod Telenora uzimati nekih 55-65%... pa ih onda neće interesovati da li ima zloupotrebe.
__________________
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman
I don't always know what I'm talking about but I know I'm right!
bluesman je offline   Odgovorite uz citat