Pogledajte određenu poruku
Staro 17. 02. 2007.   #187
valeksic
Vladimir Aleksić
Certified
 
Datum učlanjenja: 10.07.2006
Poruke: 93
Hvala: 0
13 "Hvala" u 11 poruka
valeksic is on a distinguished road
Default

Izabran Upravni odbor RNIDS

BEOGRAD, 17. februara 2007. (Beta) - Skupština Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) izabrala je danas prvi stalni Upravni odbor, koji će odrediti datum početka registracije Internet domena ".rs", kao i rok za preregistraciju postojećih sa oznakom ".yu".

Član Upravnog odbora RNIDS-a Slobodan Marković rekao je agenciji Beta da će glavni zadatak tog tela biti stabilan rad Registra ".rs" domena, formalizovanje odnosa sa državom i saradnje sa međunarodnom organizacijom ICANN/IANA koja je jedina u svetu nadležna za preregistraciju domena.

Prema rečima Markovića, Upravni odbor vodiće računa i o zapošljavanju novih kadrova i o finansiranju i tehničkom funkcionisanju registra.

"Kad to bude završeno, počeće proces registracije internet domena sa oznakom '.rs", rekao je Marković i precizirao da će uvođenje nove oznake najverovatnije početi tek polovinom godine.

On je podsetio da će nove oznake uneti olakšice u sistem. Više neće biti ograničenja za građane i ostale korisnike domena i registracija će, po određenoj ceni, biti dostupna svima.
valeksic je offline   Odgovorite uz citat