Pogledajte određenu poruku
Staro 02. 03. 2007.   #13
dinke
Super Moderator
Invented the damn thing

Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
dinke je pravi dragi kamendinke je pravi dragi kamendinke je pravi dragi kamendinke je pravi dragi kamendinke je pravi dragi kamendinke je pravi dragi kamendinke je pravi dragi kamen

Citat:
Originalno napisao djoca
Ja koliko znam (po Rajfajzenu) posalju ti neki faxic na kom popunis osnov priliva, maticni, pib i naziv firme, potpises, pecatiras i saljes nazad. I to je to. Ne moras da ih obavestavas kad ces da menjas u dinare, nego ti stoji po defaultu u devizama na racunu dok ne posaljes zahtev za prebacivanje u dinare i onda ti prebace po kursu od tog dana (naravno najnepovoljnijem mogucem, plus ti uzmu proviziju)
Identicna procedura je u delti, s tim sto ja upisem tu sifru 302 i vrstu usluge, potpisem/pecatiram i faksiram natrag(bas sam danas radio sve to lol). Za razliku od Rajfajzena, mozes da drzis lovu na deviznom racunu koliko god hoces, mozes odmah da prodas sve ili deo u dinare i sl. Ja recimo prebacujem u dinare preko ebankinga po potrebi, ali prodje neko vreme dok se taj novac ne pojavi na racunu(valjda ceka odobrenje prodaja deviza ... sta ti ja znam).

Citat:
Originalno napisao djoca
U Delti izgleda ima nekih promena uopste, a deluje mi da su promene uslovljene promenama u deviznom odeljenju. Pocetkom godine je po prvi put kod njih morao da se popunjava osnov priliva za priliv na devizni fizickog lica. Zanimljivo je sto recimo u istoj banci neko mora da popuni, neko ne (ortak nije morao da popuni za priliv od iste firme koji je stigao par dana posle mog, a mene su zvali da popunim). Drugim recima, mislim da oni nemaju pojma gde teraju i sta treba da rade, nego kako ti se zalomi.
Svi koje ja znam da su u januaru imali priliv u delti, imali su tu peripetiju. Ne bi me iznenadilo da to ukinu (kod nas i inace vazi ono ... "svako cudo 3 dana"