Pogledajte određenu poruku
Staro 11. 03. 2007.   #18
Dejan Bizinger
Moderator
Wrote a book
 
Avatar Dejan Bizinger
 
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 1.165
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
Dejan Bizinger će postati "faca" uskoroDejan Bizinger će postati "faca" uskoro
Default

@bukovski: Nevezano za ove domene, za koje ne verujem da ces ista dobiti, za prodaju nisu losi Sedo, Afternic i Greatdomains (ali samo za top domene). Ima i firme kao sto su Internet Reit koje poseduju neke odlicne domene i koje su prodale neke domene za par miliona dolara ali oni kupuju samo ekstra domene.

Takodje, ni Sedo ni slicni sajtovi nisu nesto korisni sem ako imas jako dobar domen i platis tzv. Featured listing uslugu da ti se domen pojavi na naslovnoj jer ne mozes da ocekujes da ce neko nabasati na bas tvoj domen medju vise od milion domena.

Iako mislim da je najbolja varijanta, da prvo naravis neki sajt na solidnom imenu i onda kontaktiras firme iz te industrije. Klasicni cyber squatting gde ti namerno registrujes ime neke firme me ne zanima.

To sto su neki uspeli da prodaju svoje domene nekim velikim firmama je manje-vise samo zbog 2 razloga:

1) Velika firma nije imala eksluzivno pravo na to ime Npr. covek po imenu Uzi Nissan je registrovao domen nissan.com a Nissan Motor Company je izgubio spor protiv njega jer nije utvrdjeno da je covek registrovao u losoj nameri.

2) Nekad se firmi vise isplati da plati do 1000 dolara za domen posto su troskovi arbitraze minimum 1500 dolara pa im je jednostavnije da domen direktno kupe od postojeceg vlasnika iako znaju da bi ga ionako najverovatnije dobili.
__________________
Flirtic.rs - social dating baziran na testovima i anketama | Karike.com - upoznaj nove osobe
Dejan Bizinger je offline   Odgovorite uz citat