Citat:
Originalno napisao Gargoyle
- i za normalne države je mnogo, a za Srbiju je bezobrazluk. Zamislite to u USA na sve prilive.
|
O da, placaju i oni, i te kako.
Citat:
- banke na transfere uzimaju manje od 1%, a ovi bi 20% tek tako??
|
O cemu ti to? Banke uzimaju svoju proviziju, a 20% je porez koji si ti duzan da platis.
Citat:
- zar država ne bi trebala da pravi razliku prema svrsi primanja? Jel radim autorski CD, ili prevodim text, ili valjam neku robu, ili primam platu, ili penziju, ili mi salje tetka, jel mi salje fizicko lice ili firma, ili sta ja to radim pa po kom osnovu plaćam tih 20%? Svima isti procenat na priliv ??
|
Pravi razliku, da si lepo procitao zakon, ili bilo celu onu temu na kojoj si zapoceo raspravu, video bi da je navedena klasifikacija.
Citat:
- 20% samo zato sto su pare spolja im nedam. To nece da moze.
- jel to predstavlja sav porez koji im dođem, da ne treba još po nekom osnovu da im plaćam neki porez? Jel ja imam onda neku zdravstvenu zaštitu, osiguranje, penziju? (nemam)
|
Opet elementarno neznanje o porezima.
Citat:
- kako stoje stvari to jos niko nije platio.
|
Vec sam ti rekao da postoji velika manjina koja placa porez, cak je i ovaj poreski savetnik naveo primer svog prijatelja. A i nije mi jasno sta pokusavas da kazes? Ako niko ne placa, ne moram ni ja?
Citat:
- mi kao gradjani nismo dobili nikakvo zvanicno obavestenje o placanju bilo kakvog poreza na devizne prilive. Ni u banci ni drugde.
- tako da mi je vrlo problematicno ovo tumacenje.
|
Ovo necu ni da komentarisem