Pogledajte određenu poruku
Staro 08. 05. 2007.   #21
Dejan Bizinger
Moderator
Wrote a book

Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
Dejan Bizinger će postati "faca" uskoroDejan Bizinger će postati "faca" uskoro

Damire, shvatam ja tvoju poentu, ali isto tako se zna da su Kinezi rekli da i putovanje od 1000 milja pocinje jednim korakom.

Valjda ce interesovanja, dolasci i aktivnosti velikih IT firmi (kao i bilo kojih drugih firmi) doprineti da i druge velike IT firme dodju u Srbiji. Pa onda za par godina te iste velike firme mogu da uvide da mogu da otvore svoju bazu programera ovde (videti primer Microsofta) ili tehnicki razvoj (videti primer Cisca). Dok neko ne dodje i ne zna kakvo je trziste svakako da ce biti status quo. Dok velike softverske kompanije nisu dosle piraterija je bila 99.99% Neko ce reci sta mene to briga. Ali da bi bili kao sav normalan svet moramo tako i da se ponasamo a ne da budemo van tokova.

Iako, ostavljam mogucnost i da gresim i da nista od gore navedenog nece doprineti razvoju domaceg Interneta, vec iskljucivo finansijskom razvoju datih kompanija, ali nekako mi je nelogicno da kompanija ima finansijsku korist a da niko drugi (citaj krajnji korisnici i webmasteri) nemaju, bez obzira kakva je korist u pitanju. Time will tell.