Pogledajte određenu poruku
Staro 18. 06. 2007.   #17
degojs
I'm a PC too.
Wrote a book
 
Avatar degojs
 
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Lokacija: Kanada
Poruke: 1.354
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
degojs će postati "faca" uskorodegojs će postati "faca" uskoro
Default

Citat:
Originalno napisao zark0vac Pogledajte poruku
To je sto se tice objavljivanja propusta, a sto se tice nalazenja, Cvele je dao dobro poredjenje sa avionom u filmu. Nemoze te neko tuziti jer si pronasao nesto ako nisi iskoristio da naneses bilo kakvu stetu vlasniku/autoru sajta/aplikacije. Ali da treba prvo kontaktirati autora, treba.
Kako ne može?

Jedna je stvar naći propust nekim normalnim korišćenjem, a druga je ako uzmeš namerno da npr. ukucavaš u textbox-ove stvari tipa:

'; DELETE FROM ...
<script>....

To je očigledno onda šta se radi.. ne verujem da u tom slučaju ne bi mogao neko da te tuži. Misliš da smeš tek tako da odeš na sajt npr. fbi.gov i počneš da ukucavaš takve stvari? Šta misliš koliko dugo bi to radio, ako si još nastanjen u USA, a da neko ne zakuca na vrata da malo porazgovara sa tobom šta to radiš?

Pa zamisli da neko tako dođe oko tvoje kuće pa probava - da li su vrata zaključana, da li su prozori zatvoreni, itd? Da li je to OK? I šta bi bilo kad bi neko pozvao policiju i panduri dođu, a tip kaže kao: "Ma to sam ja samo probavao alarm u kući kod tih ljudi.. nisam ništa oštetio..?" Samo tetki da odnesem lek
__________________
Commercial-Free !!!

Poslednja izmena od degojs : 18. 06. 2007. u 23:12.
degojs je offline   Odgovorite uz citat