Započet flame: po meni su programeri koji koriste samo gotova rešenja i svoj kod svode na kompilacije biblioteka i vezivanje istih bliži userima nego programerima. Ne samo po načinu rada već i po razmišljanju. Naravno, nisam totalno isključiv, ako nešto radi posao i može da ubrza, olakša... što da ne, recimo dinketova Curl klasa... ali to i nije library, to je više kao neki helper. Vreme koje potrošiš da naučiš da budeš user tuđe biblioteke možeš da iskoristiš da napraviš svoje i da tačno znaš kako funkcioniše i zašto je to tako.
Evo i ovaj forum... mrzim ga (mislim na vbulletin). Ima 50% features koji mi ne trebaju niti ih bilo ko koristi, oni koji mi trebaju rade ili rade polovično ili ne rade uopšte ili i ne postoje. Da gledam sada zašto "quick reply" ne radi? Da je moj kod, znao bih tačno gde da gledam i sredio bih za 14 sekundi, ovako me jeza uhvati kada pogledam source.
Ja to tako gledam, zovite me

, old school, gloop... that's all I have to say about this
edit: Samo da dodam da sam od početka odlučio da ne pišem na ovoj temi jer je i sam naslov teme uvredljiv, iskreno, mislio sam da sam na drugoj temi, kada sam uradio reply već je bilo kasno. Očigledno imamo 2 paralelne teme koji govore o sličnoj stvari, zato sam se i zbunio.