Ne znam da li ste pratili, ali prosloga vikenda u Koloradu je odrzana jedna zanimljiva akcija,
StartupWeekend, u kojoj 70 ljudi pokusava za jedan vikend da pokrene jedan Web2.0 startap. Od velikog broja ponadenih ideja (od juna je trajalo slanje prijedloga) izabrana je jedna,
Vosnap, podrska grupnom donosenju odluka (ili za one "sto ne prodaju maglu", vrsta aplikacije za glasanje o ponudjenim odgovorima, uz pozivanje na glasanje).
Ideja skupa je zanimljiva i vjerujem da su ucesnici (koji su istovremeno i vlasnici projekta, mada ih je maaaalo mnogo) dosta naucili i lijepo se zabavili.
Ali, ovo je sve igrarija..

Niti je ispitano trziste, niti su ti ljudi ikada radili zajedno, niti je potrebno 70 ljudi da radi na jednom ovakvom projektu i na kraju, sto je meni zanimljivo - cak nisu uspjeli. Naime, rok da se lansira beta sajt je bio nedjelja uvece, a u trenutku dok ovo pisem sajt i dalje ne radi.
Moguce je da je ovo smisljena PR akcija za promociju startap inkubatora ciji osnivaci stoje iza akcije.
Svejedno, i pored toga sto nisu uspjeli u zadatom roku, ja vrjerujem da grupa ljudi koji se dobro poznaju u poslu moze stvoriti ovakvo nesto za jedan vikend. Samo, sto je tako brzo, mora da je kuso