@dinke
Pitanje koji si postavio sam i ocekivao od tebe

I donekle si u pravu kada kazes zasto bih to radio ...
Ali, pomenuo sam vec da imam ceste susrete sa ovim jezicima ali ih ne znam dovoljno dobro, zato i zelim da jedan "savladam". Ono sto radim sa njima moze i u PHP-u (u kojem i radim vecinu stvari) ali jednostavno mislim da nije stvoren za neke stvari koje se ticu administracije i siguran sam da postoje delovi web aplikacija koje bi mnogo bolje (stabilnije) radile u Perl-u/Python-u (neko iskusniji ce ovo verovatno da detaljnije objasni).
Sa druge strane ucenjem jos jednog jezika, prosiricu spektar svojih mogucnosti a i ujedno mogu da naucim neke nove stvari. Iskreno, jeste da trenutno sa PHP-om (pored security-a) zaradjujem novac i da mi je u njemu sve mnogo lakse napraviti ali mi se cini da je kao neka igracka ... previse brzo se uci i sve je dozvoljeno (jbg poceo sam sa C-om).
Btw, mnogo sam mlad ... mogu da isprobavam jos puno (usput kad imam vremena programiram i u C#)
Da se vratimo na moj problem ...
Sintaksa Pythona mi se sve vise ne svidja, nervira me sto ce da menjaju mnogo toga u v3, sve varijable su iste (nema prefiksa kao kod Perl-a), Perl-ov kod je kraci i prihvata exibizicije, konzola mi i nije previse potrebna, nije mi potreban visual, ... izgleda da Perl vodi
Razmislicu jos malo pa vam javljam sta sam odlucio ...