Pogledajte određenu poruku
Staro 09. 07. 2007.   #10
Berislav Lopac
profesionalac
Qualified

Datum učlanjenja: 18.11.2006
Hvala: 0
16 "Hvala" u 10 poruka
Berislav Lopac is on a distinguished road

Citat:
Originalno napisao McKracken Pogledajte poruku
Meni smeta kada se "to" predstavlja ljudima kao nesto sto nije.
Uspjeh i neuspjeh su relativni pojmovi, i u potpunosti subjektivni. Ako ja krenem raditi Empire State Building, a napravim drvenu kolibu, to je a) neuspjeh jer nisam napravio ono što sam naumio, ali i b) uspjeh jer sam napravio funkcionalnu nastambu gdje je prije nije bilo. To nije crno-bijelo i ne smije se biti isključiv.

Kad je riječ o Startup Weekendu, siguran sam da se među 70 ljudi koji su u njemu sudjelovali može naći čitava paleta stavova, od onih koji su korak od samuobojstva zbog neuspjeha, preko onih koji su slegnuli ramenima i išli dalje, pa do onih koji su sretni jer su eto napisali dio koda koji ih je mučio ili riješili neki problem radeći na projektu.

Mogu reći (svjestan ironije) da je poanta: nipošto se ne smije biti isključiv. Isključivost dovodi do nerazumijevanja u najboljem slučaju, a do ratova u najgorem (a to smo već iskusili, hvala lijepa). Ali u ovom kontekstu je najvažnije da isključivost zamagljuje sposobnost procjene i otežava kvalitetnu analizu, što su ključni alati svakog poduzetnika.

No dobro, sad sam malo stvar odvukao previše u filozofiju. On a lighter note, upravo sam shvatio da je Startup Weekend savršen primjer drugog dijela slogana na mom siteu.