Zanimljiv link, ali u principu se sve svodi na to da su ponude za partnerstvima zapravo nacin da sumnjivi likovi dodju u posed licence za dz. plus pokusaju da usicare neki reseller program... Za to postoji prosto resenje - affiliate program, i cao.
Partnertstvo je jako nesigurna prica za male vendore koje razni lesinari salecu pokusavajuci da uz minimalno truda naprave neku kintu sa strane. Meni se u poslednjih godinu-dve nebrojeno puta desavalo da mi nude slicne price, cak sam jednom i usao u slicno "partnerstvo" za nemacku lokalizovanu verziju Vivva, i naravno bio je mucak.
Sama prica zapravo ima smisla, i to prilicnog, ali je problem u tome sto partner(i) moraju da uloze solidnu kolicinu truda a cesto i novaca... Sa neizvesnim ishodom.
Postoje trzista koja su finansijski prilicno jaka, ali zatvorena. To je cest slucaj sa EU zemljama (nemacka, francuska, skandinavija), Japanom i Arapima. Prepuni su para, ali ce 90% njih pre dati novac za softver koji je lokalni. Cesto i duplo vecu kintu. U tim situacijama se itekako isplati naci partnera koji bi radio sales&marketing za svoje trziste, sa lokalnim brojem telefona i ofisom za pre-sales i tech. support.
To naravno povlaci za sobom lokalnu verziju sajta, softvera, i coveka (ljude) upoznate sa svim aspektima marketing/sales politike i sposobnim da tehnicki rade podrsku softvera. Daleko je to od one man show-a...
Ali na long run ovo ima itekako debelog smisla. Sve ostalo je bacanje magle i kikiriki-model.