Tema: B92 Down
Pogledajte određenu poruku
Staro 18. 08. 2007.   #93
degojs
I'm a PC too.
Wrote a book
 
Avatar degojs
 
Datum učlanjenja: 05.06.2005
Lokacija: Kanada
Poruke: 1.354
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
degojs će postati "faca" uskorodegojs će postati "faca" uskoro
Default

^Nije advokatisanje, nego iz iskustva.

Kod nas poslu je došlo do nekog pregrupisanja, aplikacija je narasla, šefovi u Torontu odlučili da se aplikacija seli u Toronto pošto oni imaju bolju infrastrukturu i usput ćemo da je proširujemo i prepisujemo (ne pitaj zašto), itd.

E sad, stari sistem je ostao ovde, ekipa se uglavnom razišla (neki prešli u Toronto, neki ostali ovde, ali druge firme, jer ne žele da sele), ja uspeo za sada da isposlujem da ostanem ovde. I tako svi zadovoljni, ja ne moram da selim (i još par ljudi), ovi ne moraju da sele staru aplikaciju u Toronto.. itd. Radimo na novoj aplikaciji i --- održavamo stari sistem.

Znaš na šta se svodi održavanje? Ujutro proverim backup, ponedeljkom i petkom zarotiram trake. I to je to. Kakve promene firewalla, kakvi tiketi (pa tu se vrti jedna aplikacija, naša, nije to usluga shared hostinga). Jednom je bio crkao disk, izvadiš ga i staviš drugi sa lagera. I onda lepo naručiš isti takav da popuniš lager. I to je bukvalno sve od održavanja. O da, bio je istekao jedan sertifikat (interni) pa sam to morao da rešim, a inače sertifikate izdajemo sami, pošto smo svoj CA (cert. authority).

Serveri su plaćeni koliko su plaćeni, ali to je plaćeno jednom i kraj priče. A koliko bi koštalo da to držiš negde "vani" i da mesečno plaćaš takve servere? Pa pomnoži sa 12..?? Ja ne vidim kako bi to bilo jeftinije, a McKracken ako može da pojasni konkretno, voleo bih da vidim gde grešim.

Slažem se jedino sa onim što je Peca rekao za Srbiju - da je problem zbog veza i slično. To stvarno nisam kontao i verujem da je čovek u pravu.
__________________
Commercial-Free !!!

Poslednja izmena od degojs : 18. 08. 2007. u 23:09.
degojs je offline   Odgovorite uz citat