Tema: B92 Down
Pogledajte određenu poruku
Staro 19. 08. 2007.   #101
Dragan Varagić
Moderator
Master
 
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 631
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
Dragan Varagić će postati "faca" uskoro
Default

Izvinjavam se na kasnijem nejavljanju, prevideo sam ovu temu.

Ono u čemu se ne razumeju Degojs i McKracken jeste sistem razmišljanja u odnosu na položaj u firmama u kojima rade: Degojs razmišlja sa aspekta osobe koja tehnički rešava probleme koji su tema, a McKracken sa aspekta nekog ko izgubi 12k EUR u jednom danu zbog problema sa hostingom. Trebalo bi da se složite da se radi o veoma različitim perspektivama iste priče.

Po mom mišljenju, oba rešenja mogu da piju vodu, i verovatno inhouse osobe za administraciju/održavanje sa outsourced managed hosting rešenjem su najbolje rešenje za B92.

Cena koju sam izneo je prošlogodišnja ponuda koju sam čuo iz firme koja je već radila sisteme managed hostinga, za konkretan slučaj saobraćaja od 30Mb/s. Naravno da uvek postoje manje ili veće cene, a razlika je, kao što rekoh - u postavci:

1. McKracken kaže: imam business koji mi donosi dovoljno para da platim cenu (4.000+ USD) i da se koncentrišem na profit, a ne na kreiranje novog dela firme koji će se baviti ovom tematikom (najveći trošak u firmi su troškovi zaposlenih).
2. Degojs kaže: postoje početni troškovi hardvera i konstantni troškovi Interneta i osoba za održavanje, ali na godišnjem nivou to može da bude jeftinije, a istog kvaliteta ili jeftinije od cene managed hostinga.

Razlika je u biznis logici! Tj. kako ko gleda poslovnu postavku svoje firme, svog načina rada...
Dragan Varagić je offline   Odgovorite uz citat