Pogledajte određenu poruku
Staro 24. 12. 2005.   #60
Ilija Studen
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
 
Avatar Ilija Studen
 
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Poruke: 2.669
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
Ilija Studen će postati "faca" uskoroIlija Studen će postati "faca" uskoro
Default

Citat:
Originalno napisao degojs
Koji đavo je sad GMail tebi toliko super i toliko bitan, kad ionako kažeš da koristiš Thunderbird?
Uneo je napokon nešto novo u webmail svet i oživeo korišćenje JSa na netu. Posle dugo vremena gde je JS bio samo stvarčica za pravljenje glupih pahuljica i validaciju formi napokon je vraćen u tešku ligu: programiranje bogatih web aplikacija. Prva primena: GMail!

Zato cenim GMail. Google je sa njim pokazao šta sve može da se uradi i da JS nije igračka... Pogledaj kakva je lavina usledila. Čak i Y! i MS prate, ne samo "sitni" developeri, hakerani i geekovi

Citat:
Originalno napisao degojs
Neću ni da pominjem koliko je manje bitan Ajax kad si na brzoj vezi, ako baš neko voli web interfejs
AJAX je jedna od najboljih stvari koja se desila (doduše, ne desila već ušla u mainstream) u 2004, 2005 i nije poenta samo u brzini. Čak naprotiv, poenta je u mogućnosti izrade znatno moćnijeg korisničkog interfejsa sa dostupnim tehnologijama.

Microsoft može da ponudi šta god hoće, ali šta god to bilo neće odmah zaživeti. AJAX je ovde, radi i radi dobro. Kad bude nešto bolje, preći ćemo na to. Za sada su sve samo manje više prazne priče.

Citat:
imaćeš uskoro mogućnost
Uskoro? Šta imam danas? Buđavi Internet Explorer koji je bugovit do zla boga i zbog koga non stop moram da se cimam sa kojekakvih hackovima (da ne sponjem koliko pizdim zbog nedostatka podrške za alphu kod PNGa).

Kao što i sam znaš obećanja velikih kompanija ne plaćaju račune.

--

Apple i open source: u čemu je problem? Ne razumem tvoj stav. Dokle god korišćenje izvornog koda ne krši licencu pod kojim je isti pušten u javnost nema krađe. Ili koristiš pogrešan primer da bi pokazao nešto ili ne razumeš open source.

BTW: Safari koristi visoko modifikovani KHTML rendering engine.

--

Prvo beše nemi film. Revolucionarna promena: film sa tonom. Pa kasnije još jedna revolucija: film u boji. Poenta: tehnologija ne mora da bude nova i neotkrivena. Dovoljno je biti toliko inovativan i uneti joj novi život.

Dakle, Google ne mora da izmisli ništa novo. Dovoljno je da postojećim stvarima udahne novi život (što je uradio na polju pretrage, u webmail svetu, pa kompletna priča o mapama, a ko zna šta se sve još kuva).

Kad je web u pitanju Microsoft se nije najbolje pokazao.

Poslednja izmena od Ilija Studen : 24. 12. 2005. u 22:29.
Ilija Studen je offline   Odgovorite uz citat