Pogledajte određenu poruku
Staro 25. 12. 2005.   #66
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
 
Avatar bluesman
 
Datum učlanjenja: 18.05.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 5.450
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman
Default

Ilija, svaka tvoja poruka moze da ide na forenzičku analizu, i to rečenica po rečenica, ali mi ne pada na pamet to da radim jer očigledno nema svrhe.

Hteo sam da se nadovežem na ovo poslednje što je degojs napisao.... baš skoro sam (ne baš ovako detaljno kao na sitepoint) analizirao sa jednim ortakom. Ko bre pravi te ekstenzije? Ima sjajnih ekstenzija ali većina ih je neverovatno stupidnih a neke čak treba i zabraniti.

Recimo, one AdBlock akstenzije. Skoro SVI sajtovi se izdržavaju od reklama, i dođe neki "pametnjaković" i napravi ekstenziju kojom se blokiraju reklame. Pa toga ladno treba tužiti za "pljačku". Mislim da je to problem Firefox i njihove odluke u kom pravcu žele da idu. Mislim da i Firefox treba da uvede neke sertifikate za ekstenzije, nisu više mala grupa geekova koji se igraju sa pravljenjem browsera.

Da ne spominjem one "stupidne" ekstenzije, tipa "preload" koji ti "pogađaju" koju ćeš sledeću stranu da otvoriš i onda keširaju tu stranu. Prave ogroman problem i tebi i vlasniku sajta.

Preporučujem ovaj članak sa sitepoint, mnogo je detaljnije objasnio ono što sam ja "ćaskao" sa ortakom. Očigledno su neki ljudi totalno zaslepljeni i ne vide šta rade.
__________________
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman
I don't always know what I'm talking about but I know I'm right!
bluesman je offline   Odgovorite uz citat