Pogledajte određenu poruku
Staro 25. 12. 2005.   #75
mungos
Knowledge base
Wrote a book
 
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Poruke: 1.123
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
mungos is on a distinguished roadmungos is on a distinguished roadmungos is on a distinguished roadmungos is on a distinguished road
Default

Ni meni se neda da diskutujem više na ovu temu, bar dok ne budem na platnom spisku jedne od ove tri kompanije.

Nego interesatno je to poimanje inovacije i revolucije? Odnosno, konkretno inovativno, šta u stvari znači to inovativno?

Konkretno, da li inovacija u pretraživanju informacija na Internetu spada pod zasluge neke kompanije za koju vjerovatno nismo nikad čuli, odnosno spada pod Altavistu ili Yahoo, odnosno ko je već bio prvi veliki pretraživač na Netu ili za Google koji je od tog pretraživanja napravio pravu uslugu? Revolucija je bila u oba slučaja.

Opet, za Apple je karakteristično u zadnjih desetak godina da nikada ne izbacuju na tržište nešto sada apsolutno novo i ne viđeno, nego jednostavno čekaju da određene stvari postanu dovoljno popularne na tržištu i onda u pravom momentu se pojave sa svojim proizvodom koji apsolutno rastura sve ne tržištu, iPod kao direktan primjer te strategije. Safari meni pruža najbolji ugođaj za surfovanje mrežom, šta je sada loše ako oni koriste KHTML engine, koji su u stvari njihovi inžinjeri dotjerali na pravi način (Safari prolazi sve one Acid testove koji su bili aktuelni kad se pričalo o IE7, za razliku od Firefoxa) i napravili jedan vrhunski interfejs, jerbo na kraju krajeva interfejs = softver. I opet, šta je loše što IE u aboutu ima "Based on NCSA Mosaic. NCSA Mosaic(TM); was developed at the National Center for Supercomputing Applications at the University of Illinois at Urbana-Champaign."?
mungos je offline   Odgovorite uz citat