Pogledajte određenu poruku
Staro 21. 09. 2007.   #3
Dragan Varagić
Moderator
Master
 
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 631
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
Dragan Varagić će postati "faca" uskoro
Default

Što se tiče razloga zašto bi neko postao član ovog udruženja, sem da bi dobio sertifikat (to je bila tema okupljanja, ali nije i jedina oblast pokrivanja udruženja), jedan deo odgovora može se videti ovde.

Ono što sam pomenuo na samom skupu, a nekim članovima DPT-a sam i detaljnije obrazložio, jeste da je ovo tip organizacije čija se aktivnost, a i samo članstvo, zasniva na zadovoljenju interesa pojedinaca i firmi na određenom nivou participacije. Drugim rečima, koliko budete videli interes da možete nešto da dobijete učlanjenjem u ovu organizaciju - vi ćete se u nju i učlaniti.

To je razlog zašto smo krenuli prvo sa aktivnostima, i još neko vreme će nam u glavnom fokusu biti pojedinci i firme koji su u poslu izrade Web sajtova, odn. Web developeri i firme iz ove oblasti. Razlog zašto se stvari dešavaju polako, korak po korak je što nas trenutno ima malo da bi istovremeno obuhvatali veći broj oblasti primene e-poslovanja, a sa druge strane bilo je puno pokušaja u poslednjih pet godina za formiranje neke strukovne Web organizacije koji su propali ili nisu postigli neki naročiti efekat.

Stvari će vam biti nešto jasnije već danas i sutra. Danas u toku dana ili večeri biće objavljen novi termin okupljanja i tema (opet oblast Web development), a najkasnije u toku sutrašnjeg dana biće objavljeni tipovi pojedinačnog i članstva firmi (sponzorstva, jer tako za sada po Zakonu mora), kao i prednosti određenih vidova članstva.

U konkretnom slučaju većine članova DPT-a, neke od prednosti članstva su:
- Promocija pojedinaca i firmi u zemlji i inostranstvu. U tom kontekstu kreira se direktorijum, za koji će pored mene raditi bar još jedna osoba na njegovoj vidljivosti.
- U čestvovanje u rešavanju pitanja koja predstavljaju problem po Web-related strukama, i to na različite načine, u zavisnosti od mogućnosti i stepena participacije člana (od jednostavnog komentarisanja, do kreiranja predloga rešenja).
- Statusna - nekima od vas će odgovarati da se nalazite u određenim telima organizacije, da se vaše i ime vaše firme pominje u određenim dokumentima, zaključima, preporukama, standardima...

Što se tiče samog dokumenta i priče o preporukama:

Citat:
1. Svi kandidati za prof.članstvo (koji već imaju reference iz datih oblasti) moraju uz prijavu priložiti i spisak referenci sa opisom aktivnosti na datom projektu i adekvatne kontakte za potvrdjivanje referenci.
2. Pored referenci moguće je da dva profesionalna člana udruženja preporuče kandidata za prijem u profesionalno članstvo u slučaju da su zajednički učestvovali na poslovima koji se pominju u referencama. (imali su uvid u sistem rada i znanje koje poseduje potencijalni kandidat).
Drugo je aletrnativni uslov, koji ne isključuje prvi, a čak se pominju poslovi koji su navedeni u referencama. Jedno je da mi neko da samo reference da bi ga primio da radi (što je sasvim dovoljno i sasvim ok), a sasvim je nešto drugo ako mi npr. dodatno Blues kaže da je radio s njim jedan sajt gde je ta osoba radila taj i taj deo, i to je dobro i kvalitetno odradila, ili da mi dođe Bajazetov i da mi kaže da je radio sa tim Web dizajnerom i da je bio zadovoljan na tom i tom poslu, gde je ovaj uradio pola i ili ceo dizajn.

Toliko za sada, videćete da će mnoge stvari biti jasnije u narednom periodu...
Dragan Varagić je offline   Odgovorite uz citat