Pogledajte određenu poruku
Staro 21. 09. 2007.   #7
Gargoyle
old school
Professional
 
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Poruke: 372
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
Gargoyle će postati "faca" uskoro
Default

Citat:
Jedno je da mi neko da samo reference da bi ga primio da radi (što je sasvim dovoljno i sasvim ok), a sasvim je nešto drugo ako mi npr. dodatno Blues kaže da je radio s njim jedan sajt gde je ta osoba radila taj i taj deo, i to je dobro i kvalitetno odradila, ili da mi dođe Bajazetov i da mi kaže da je radio sa tim Web dizajnerom i da je bio zadovoljan na tom i tom poslu, gde je ovaj uradio pola i ili ceo dizajn.
Ovo je normalno ukoliko govoriš o preporuci koju si dobio kada nekog uzmaš da ti radi neki konkretan posao. Ali je totalno pogrešan kriterijum za prijem u bilo kakvo 'profesionalno članstvo'. To baš zvuči kao burazersko lobiranje, prijateljsko članstvo, odnosno stvaranje neke kvazi elite. Jer šta nekoj trećoj osobi treba da znači u životu to što se tebi lično menja stav u odnosu na šta blues kaže, pogotovo što vas npr. uopšte i ne poznaje? Hoću da kažem da za jedno sveobuhvatno IT udruženje uopšte ne bi trebalo da bude važno ko ste vas dvoje lično i šta ste rekli jedno drugom, to je vaša privatna stvar.

Kada bi ste ustanovili neki objektivan kriterijum onda bi se moglo reći 'ta i ta osoba je profesionalni član jer ima iza sebe to, to i to', a ne 'ova osoba je član jer je Varagiću njegov drugar rekao bla bla dok su sedeli u kafani, a njemu to mnogo znači'.

Pod uslovom da vi ustvari želite da stvorite udruženje u kome interes treba masovno i u pozitivnom smislu da prepoznaju svi koji rade u IT-u (branša, esnaf, struka), a ne neko drugarsko udruženje (varagić, blues, ekipa sa foruma) radi vaših ličnih ciljeva. Nadao sam se da je cilj stvaranje domaćeg 'the' udruženja, a ne 'a' udruženja. Za ovo prvo sam veoma zainteresovan, ovo drugo verovatno većini uopšte ne treba. A za privatno udruženje i nije potrebna ova javna rasprava - u tom slučaju napravite šta hoćete, primajte koga hoćete, šta vas briga ko šta misli.

I još jednom primedba da ciljevi/svrha uopšte nisu jasni, što je valjda najvažnija stvar kako bi ljudi masovno mogli da kažu šta misle o svemu.

Uglavnom ja ću se uzdržati od daljeg komentarisanja dok ne dobijemo potpune informacije oko toga šta je pravi cilj i svrha stvaranja ovog udruženja, i kakav interes i učešće mogu pojedinci da imaju u njemu. Za sada to uopšte nije jasno.
Gargoyle je offline   Odgovorite uz citat