Pogledajte određenu poruku
Staro 04. 10. 2007.   #17
djipko
član
Certified
 
Avatar djipko
 
Datum učlanjenja: 03.10.2006
Poruke: 96
Hvala: 27
44 "Hvala" u 26 poruka
djipko is on a distinguished road
Default

Ja nisam nikada bio kao individua ili cak ni kao vodeci clan nekog tima/kompanije na IT trzistu, niti sam bio u prilici da diktiram cenu/ocenjujem ponudu, tako da ne znam koliko je moje misljenje uopste relevantno u ovom slucaju.
Misljenja sam, da je cena neke usluge, proizvoda bilo cega stvar samo izmedju prodavca i kupca, a ista je upravljana do neke mere trzisnom konkurencijom. U ovome sa domenima ne vidim neeticnost.
A i licno ne volim price kako je svuda 'eticno' a kod nas 'neeticno' jel to jednostavno nije istina, sto mogu i potvrditi kolege koje rade u inostranstvu.

Citat:
Originalno napisao Dragan Varagić Pogledajte poruku
Stvarno sam do sada imao prilike svašta da vidim šta sve različiti pojedinci i firme nude pod imenom "kvalitetnih usluga na Internetu". Prvi deo ovakvih primera je vezan za jednostavno neznanje onih koji se bave Internetom (zato i nameravamo da se bavimo time preko Udruženja), a drugi deo je ipak čisto koristoljublje i zloba. O tome sam mislio da diskutujemo.
Mene samo interesuje vezano za boldovan deo - jel to neko udruzenje pri nekom relevantnom ministarstvu, i ako nije, koliko 'eticnosti' se moze izroditi iz ovako necega?!
Ja za ovo nisam ranije cuo, ali me jako interesuje nakon sto sam procitao...

Sto se tice koristoljublja i zlobe, ko sto neko vec rece toga ima u svakoj zemlji u svakom poslu (negde su mozda musterije bolje pravno zasticene) i ne vidim po cemu bi IT ili internet sfera poslovanja tu bila bolja ili losija.

Regards

Poslednja izmena od djipko : 04. 10. 2007. u 12:16.
djipko je offline   Odgovorite uz citat