Citat:
Originalno napisao misk0
Procitah sve (2 sata manje produktivnosti  ) i zakljucih... "mnogo li je..."
Mnogo idelanih uslova i pretpostavki a nigdje osnove - STA se pravi?
|
U pravu si -- stvar je izvorno postavljena generički, bez definiranja o čemu se radi. Da budem precizniji, ja sam svoj setup definirao na bazi jednog konkretnog projekta kojeg imam osmišljenog već dvije godine ali mu se ne mogu (još) posvetiti. Neki drugi projekt bi zahtijevao drugačije pretpostavke, ali negdje smo morali početi.
Citat:
Originalno napisao misk0
Kao da je ideja najmanji problem.
|
Znam da nisi to doslovno mislio, ali da -- ideja je najmanji problem. Svatko od ljudi na ovom forumu i od onih koji prate moj site imaju svoj folder posvećen idejama za razne projekte. Ono što je veći problem jest krenuti u nešto, odreći se drugih stvari i realizirati tu ideju. Pogledaj prvi dio slogana na mom sajtu.
Citat:
Originalno napisao misk0
Takodje "risk-management" ne postoji?
|
Točno. Kod startupa se risk management svodi na "sve ili ništa".
Citat:
Originalno napisao misk0
Sta je sa ljudima i motivacijom? Nisu to masine da se tako linearno moze racunati produktivnost developra. Sta ako sve isplanirano nije zavrseno za 6mjeseci?
|
Motivacija je uključena u obliku plaća. Naravno da postoji bezbroj drugih oblika motivacije, ali financijska je jedina koju možemo mjeriti.
Citat:
Originalno napisao misk0
Sta ako sve isplanirano nije zavrseno za 6mjeseci?
|
Ovisno o situaciji, možda se projekt može malo odgoditi, možda se može izaći u nedovršenom obliku (čuvena "perpetual beta"), a u najgorem slučaju sve pada u vodu. Jebi ga, to je rizik startupa; nema tu nikakve sigurnosti.
Citat:
Originalno napisao misk0
Iskreno, sa mog aspekta - nadjite mi dobru ideju (globalnog karaktera) i ja cu naci tih 50.000E bez nekih vecih problema.
|
Opet ti tražiš sigurnost. Tko će moći procijeniti što znači "dobra ideja"? Je li pokretanje search enginea u vrijeme dominacije Infoseeka, Lycosa i sličnih bila dobra ideja? Je li pokretanje sajta na kojem ljudi stavljaju svoje linkove bilo "dobra ideja"? Jedini način da procijeniš je li neka ideja dobra jest da ju realiziraš.
Citat:
Originalno napisao misk0
Ali ideja nije 'ej, idemo mi to praviti pa kad zavrsimo onda cemo vidjeti na sta ce da lici pa cemo onda da prodamo to nekome'.  Koliko sam primjetio, velik broj projekata koji su nastali iz 'nule' (mislim da nije bilo planskih i hiljade-milionskih ulaganja velikih corp.) su nastale na entuzijazmu i bez pocetne ideje o nekoj zaradi i velim parama vec su ljudi pokusavali napraviti 'nesto novo' i to je ono sto ih je dovelo do kraja.
|
Jesi li svjestan da su ove dvije tvoje rečenice izravno kontradiktorne jedna drugoj?