Pogledajte određenu poruku
Staro 10. 10. 2007.   #32
cvele
Banned
Knowledge base
 
Avatar cvele
 
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Poruke: 1.598
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
cvele ima spektakularnu aurucvele ima spektakularnu auru
Default

Procitao sam vecinu postova osim par zadnjih... ali u svima se vrti ista prica.
Koliko sam shvatio Blues je ovde hteo da prica o samom startu odnosno koliko je sretstava potrebno da bi se krenulo i stiglo do nekog proizvoda.

Postoji mnogo razlicitih nacina za pokretanje startupa... samo jedan od njih jeste direktna investicija treceg lica (angel, banka itd). Ovo kazem zato sto se dosta ucesnika ove teme slepo drzalo pretpostavke da je potreban prototip koji bi se nekome pretstavio. Primera radi neko je mozda prodao dedovinu ili kucu na moru kako bi zapoceo svoj mali/srednji/veliki biznis (popularno poznat kao startup).

Tzv startup nije nista drugo do previse eksplatisan, fancy termin za kompaniju koja je tek u povoju. Moje licno misljenje jeste da je termin nastao posto je drugi termin postao previse trashy, sigurno ga se secate... Bubble. Dok je bubble nastao kada je postalo previse izlizano nazivati neki biznis .kom (.com). Iako su druga dva izraza usko vezana za IT, startup nije.
Ako pominjemo developere zasto ne bi smo pomenuli i recimo mashino-strugare... startup (grr) nije termin vezan za web pa ni za IT, jednostavno u toj sveri ih trenutno ima najvise ili je jednostavno tu najlakse razviti buzz (drugi termn koji preti da postane jos dosadniji od reci startup).

Samo mali tip zarad kvaliteta diskusije. Otvorite html editor, search and replace: "startup"->"poceti biznis".
cvele je offline   Odgovorite uz citat