Pogledajte određenu poruku
Staro 11. 10. 2007.   #56
Berislav Lopac
profesionalac
Qualified
 
Datum učlanjenja: 18.11.2006
Poruke: 140
Hvala: 0
16 "Hvala" u 10 poruka
Berislav Lopac is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao caboom Pogledajte poruku
sa druge strane - da bi imao nesto tipa bar camp-a ili kojeg god klona, potrebna ti je pre svega zajednica - u nasem slucaju (posto sumnjam da je situacija drasticno drugacija u zagrebu, mozda je 2-3 godine ispred beograda u najboljem slucaju) *koja* zajednica? npr. irska ili portugal imaju daleko zivlji community od naseg regiona - ne bih rekao da je u pitanju samo igra velikih brojeva ako gledamo broj stanovnika.

[...]

e ma sjajno je to, ali govorimo o pojedincima koje, da situacija bude apsurdnija, neprekidno iznosimo kao cirkusku trupu. to nije odraz zdrave *zajednice*, to su *pojedinci*.
Ali zajednica ne nastaje iz friškog zraka, nju stvaraju pojedinci tako da organiziraju druženje. Mi smo u Hrvatskoj počeli jednim invitation-only forumom, pa smo napravili Web.Start, pa smo imali nedavno Web.Konobu, sad se priprema BarCamp Zagreb, a onda još neka događanja.

Citat:
Originalno napisao caboom Pogledajte poruku
pretpostavljam da tu edukaciju aktivno obavljaju kadrovi koji su se ispekli u centru industrije sa rezimeom koji prevazilazi lokalne okvire? ukoliko je to tacno - to odista sjajna vest
Upravo tako.
__________________
softwave.info
cromotion.net
Berislav Lopac je offline   Odgovorite uz citat