Citat:
Originalno napisao bluesman
Po menki je myspace jedna katastrofa od sajta, prava papazjanija prepuna budalaština - totalna mi je enigma kako je doživeo takav uspeh. Probao sam par puta da pregledam, ne znam da li možete da mi verujete da nisam uspeo ni jednom više od 3-4 strane da pregledam, automatski mi krene leva ruka na Ctrl+W. Eto rekao sam, pa me streljajte 
|
Pa isto kao sto su i blogovi doziveli popularnost, tako sad i myspace & facebook.
Poenta cele stvari jeste da svako ko zeli svoj "spejs" (svoj sajt), moze da napravi kako on to pozeli bez ikakvog znanja u krerianju sajtova ili smisla za dizajn. Postoji milion myspace layout generatora gde ljudi bukvalno izaberu sta im treba od komponenti (galerije, satovi, mape, fancy slicice itd.) i jednostavno copy/paste i oni su IN.
Koliko sam cuo, myspace-u polako opada popularnost, svi se prebacuju na facebook, tako da nista ne traje vecno, pitanje je sta dolazi posle facebook.
U svakom slucaju, poenta je sto lakse snalazenje (ako se tako moze nazvati) i gomila nepotrebnih (fancy) dodataka koje privlace masu & omogucavaju im sto lakse prikazivanje sebe u nekom svom svetu.