Pogledajte određenu poruku
Staro 13. 10. 2007.   #7
BluesRocker
profesionalac
Professional
 
Avatar BluesRocker
 
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Poruke: 294
Hvala: 93
525 "Hvala" u 19 poruka
BluesRocker is on a distinguished roadBluesRocker is on a distinguished roadBluesRocker is on a distinguished roadBluesRocker is on a distinguished roadBluesRocker is on a distinguished roadBluesRocker is on a distinguished road
Default

Kolko sam ja razumeo, u Inđiji bi velike strane firme trebalo da otvore svoja predstavništva. Sigurno ne misle da dovedu 2500 (25.000) IT stručnjaka da bi radili sajtove sitnim firmama u gradu od 30.000 stanovnika. Normalno da bi radili za strano tržište inače čitav projekat nema smisla.
Prednost je ta što programer u Iđiji košta duplo manje od programera u Beogradu, a 10-20 puta manje od programera u zapadnoj Evropi, što je Inđija udaljena 150 km od EU, što je cena kvadrata duplo niža od cene kvadrata u Beogradu, što će neko moći da kupi kuću u Ljukovu ili Jarkovcima za 5 do 10 hiljada € i da odatle stigne kolima na posao za 10 minuta kolko ti u BG treba da prođeš 2 semafora.
Ne vidim zašto nekome smeta što neko nešto radi, pogotovo ako je uspešan kao Ješić? Ako projekat propadne niko ne može ništa da izgubi, ako uspe otvoriće se nova radna mesta za mlade ljude u Sremu gde je inače ogromna nezaposlenost.
BluesRocker je offline   Odgovorite uz citat