Pogledajte određenu poruku
Staro 13. 10. 2007.   #23
Peca
Super Moderator
Knowledge base

Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
Peca će postati "faca" uskoroPeca će postati "faca" uskoroPeca će postati "faca" uskoro

pa da, ali je umešnost u tome da, kao preduzetnik, osmislis posao koji je najmanje rizican, i/ili da taj svoj posao gradis tako da rizik i posledice od moguce 'nesrece' svedes na minimum.

sa druge strane, i programer [koji radi za nekog] ima 'glavobolje' ako recimo neko uhakuje sajt/mrezu preko rupe koju je on slucajno napravio, ili ako sajt/program pocne da baguje.
i zidar koji napravi iskosen zid koji ce da padne nece bas tako mirno da spava i tako lako da predje na drugu zgradu
naravno, govorim o riziku od greske/nesrece, a ne o bankrotiranju.

svaki posao ima svoj rizik.

stvar je u tome da svedes sve to na minimum.
postoje poslovi koji nose jako mali rizik, uzmi na primer Burek.co.yu, njemu moze da se desi jedino da crkne server.
sta ce da radi da bi posledice minimizirao - pravice redovan backup.
a i ako crkne - bice offline dan-dva, i lako ce nadoknaditi sponzorima ta dva dana.

a imas i los primer - to je po meni raditi hosting.
klijenti te non-stop cimaju, pitaju, i ako crkne server - teshko si ga tebi, sto bi rekli mi sa juga.

dakle, izabrati najmanje stresan posao.
dok sam radio za druge kao web programer mislio sam da cu prsnuti, od kolicine nerviranja u tom poslu.
to definitivno nije bio posao za mene, upravo zbog stresova koji su neminovno dolazili [znate ono "ovo ne radi", ili "aj samo napravi jos ovo"......]

Poslednja izmena od Peca : 14. 10. 2007. u 00:08.
Peca je offline   Odgovorite uz citat
"Hvala" Peca za poruku: