Citat:
Originalno napisao Peca
Ovo 'naivno' cu da shvatim kao tvoje misljenje, bez feelinga da zvuci malo, hm, hejterski
U start-upu je uvek tesko na pocetku.
Priznaces, bolje je pomuciti se za sebe, i izgraditi posao kojim ces za par godina samo da upravljas, nego raditi 8h dnevno za drugoga, dok ne osedis. To je sve sto sam hteo reci.
Ok, bice jurnjave i za tih nekoliko godina... ali juris za sebe, za svoju firmu... drugaciji osecaj nego kad fizikalises za drugog 
I verovatno ces to tada raditi za mnogo vecu sumu novca 
|
Peco, shvati kako hoces, ja nisam hteo da zvuči tako kako si ti shvatio, to je bila obična "stilska figura". Osim toga, ne znam kako lepšim rečima da kažem "naivno" kad i sama ta reč nije ružna (osim ako nisi sobarica)
Najvažnije je to što jednostavno nisu svi ljudi za svoj business. Neko to ne ume, neko neće, a neko bi dao sve na svetu da to izbegne i ja tu ne vidim ništa problematično.
Samo naivan čovek može da gleda "gazdu" i da razmišlja "ma boli ga uvo, ima svoju firmu i para kaplje ... uživa". "Gazda" obično radi duplo više od najboljeg radnika i samim tim nema privatan život, pitanje je da li je neko spreman za toliku žrtvu?
Neko uživa da odradi svojih 8h dnevno, ima taman onoliko para koliko mu treba i izgrađen socijalni život. Opet nekome nikada nije dovoljno para i žrtvovaće sve za to. Nekome nisu čak ni pare to što ga vuče da radi još više. Opet neki žive kao bednici, ali ne žele da rade pa makar pocrkali od gladi.
To je sve individualno i tu ne treba praviti razliku "jednu su pametni a drugi su glupi" (osim ove zadnje grupe koji su po meni neshvatljivi).
Mnogo puta sam rekao, i privatno i javno, ako bi mi bila frka za preživljavanje ili mi treba dodatna zarada, ne bi me bio blam ni da kopam kanale na ulici - (skoro) svaki posao je za ljude.
EDIT: tek sada videh srđanov post koji je u jednoj rečenici rekao sve ono što sam ja hteo da kažem u ovom postu ali nisam umeo tako efikasno.