Citat:
Originalno napisao MrSteel
1- izrekao gomilu predrasuda,
2- zestinom fundamentaliste napao one koji veruju
3- izgleda da je tvoje razumevanje vere u Boga povrsno, ili ga bar tako predstavljas posto ides linijom Bog = Biblija = Crkva = Svestenik
4- zanima me kako si ti u svom tako kratkom zivotu bez dokazanog smisla izrekao tako velike zakljucke... cesto u nametackom tonu
|
Sorry, moram ipak da ti odgovorim na ovo, prošli put sam se raspisao jer si ti u samo jednoj svojoj jednoj rečenici izrekao ličnu uvredu (kao "evo sada će doći čike u belom da ti vežu košulju na leđima") preko koje sam prešao onako "hrišćanski", pokusacu sada što krace, red po red kako si ti pisao :
1.- Izrekao gomilu predrasuda o religiji i crkvi koja je zasnovana na predrasudama?
2.- Ne, nego branim one koji ne veruju od onih koji veruju
3.- nije povrsno nego ne razumem uopšte koncept verovanja u neku fiktivnu ličnost - neshvhatljvo mi je:
Bog = izmišljena ličnost, sila... upotrebljavana da se opravda sve što nema nikakvog opravdanja
Crkva = NGO koja uzima ceo profit od te izmišljotine
Biblija = Business plan crkve
Sveštenik = zaposleni u crkvi
I nije Bog napravio crkvu nego je crkva napravila Boga, to je bitna razlika.
4.- To nisu zaključci već moje mišljenje.. a pričamo o nedostatku dokaza? O nametanju? Smislu? Od svih mogućih tema, to mi prebacuješ kao nedostatak kada pričamo o Bogu, religiji i crkvi?