Pogledajte određenu poruku
Staro 21. 11. 2007.   #1
STELLANOVA
expert
Master
 
Avatar STELLANOVA
 
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Lokacija: EU
Poruke: 609
Hvala: 47
51 "Hvala" u 37 poruka
STELLANOVA će postati "faca" uskoro
Pošaljite ICQ poruku za STELLANOVA Pošaljite poruku preko AIM za STELLANOVA Pošaljite poruku preko MSN za STELLANOVA
Default Zakon o e-trgovini sledeće godine ?!

Zakon o e-trgovini sledeće godine
08:33 | Izvor: Beta
Beograd -- Do kraja 2008. će biti završeni zakoni o elektronskoj trgovini, upravi,dokumentu i zaštiti ličnih podataka u elektronskoj formi


Otvarajući 15. telekomunikacioni forum Telfor, ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Srbije Aleksandra Smiljanić najavila je da će naredne godine posvetiti značajnu pažnju obrazovanju u oblasti informatike od osnovne škole do fakulteta, jer je Srbija u domenu informacionog društva "dosta iza Evrope".

Veoma je važno i podsticanje razvoja domaće informatičko-telekomunikacione industrije jer tom granom može da se reši najveći problem zemlje, spoljnotrgovinski deficit, kazala je ona.

Smiljanićeva je dodala da je informaciono-telekomunikaciona industrija jedna od grana koja zahteva najmanja ulaganja, a i u njoj Srbija ima izuzetan stručni kadar.

Ona je kazala da je Ministarstvo fokusirano i na liberalizaciju telefonskog tržišta jer se na taj način podstiču investicije, a konkurencija povećava kvalitet telekomunikacionih usluga.

Na trodnevnom telekomunikacionom forumu, koji se održava u Sava centru, učestvuje više od 2.000 stručnjaka. Na skupu će biti predstavljeno više od 150 naučnih radova, a na pratećoj izložbi učestvuje 46 telekomunikacionih kompanija.

Organizatori Telfora su Društvo za telekomunkacije iz Beograda, Telekom Srbije, PTT Srbije i Elektrotehnički fakultet, a zemlja partner ove godine je Hrvatska.


Srbija
Znaci 2008. ce biti zakon o e-trgovini da je 98' ovo bi bila vest za pohvalu ovako ne znam zasto su je uopste objavljivali...
I onda se neko pita zasto u Srbiji nije razvijen internet...
STELLANOVA je offline   Odgovorite uz citat