Pogledajte određenu poruku
Staro 25. 11. 2007.   #21
jablan
VD IT Direktora
Invented the damn thing
 
Avatar jablan
 
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.118
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
jablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamen
Default

Citat:
Originalno napisao Berislav Lopac Pogledajte poruku
fleksibilna platforma pruža developerima veću slobodu da primijene kvalitetna rješenja i principe, dok ona koja ograničava stvari s jednim ciljem može nenamjerno otežati stvari na sasvim drugom aspektu aplikacije.
Ovo zvuči lepo, ali nije tačno.

Da ne bih teoretisao - razvojni put dobrog dela, ako ne i većine, PHP programera svodi se na: pravio HTML prezentacije, zatrebalo mu da negde umetne tekući datum, ili da odvoji meni i zaglavlje koji mu se ponavljaju na svim stranicama u posebne fajlove, čuo da je PHP to što mu rešava stvari i postao PHP programer. Omiljena funkcija - include().

Oslanjanje na lepo ponašanje programera nije ništa drugo nego softversko samoupravljanje i pre ili kasnije rezultira katancem na softverskom proizvodu, odnosno tačkom kada ga je lakše baciti u smeće i krenuti ispočetka. Pogotovo u situaciji kad developer radi sam i bez konstantne peer kontrole.
jablan je offline   Odgovorite uz citat
"Hvala" jablan za poruku: