Citat:
Originalno napisao Peca
to gde hostujes je nebitno ako si ti fizicki u Srbiji.
odgovoran si ti kao licnost, ili kao firma koja zastupa sajt.
moja firma stoji iza mog sajta, pa mogu ja sajt da hostujem i na mesecu... firmu i sebe ne mogu da preselim, bar ne zelim to 
|
Nadam se da ce se javiti neko ko ima stvarno iskustvo sa takvim stvarima, ipak mi ovde samo nagadjamo sta je logicno. Ali hajde vec kad nagadjamo sta je logicno:
Ako tvoja firma hostuje sajt na Mesecu (ili gde god vec, a ne u Srbiji), da li taj sajt spada pod jurisdikciju naseg pravosudja? Ako se ne varam, zakon o javnom informisanju se odnosi na javna glasila u medijskom prostoru Srbije. Po analogiji, da li sudovi u Srbiji npr. mogu da kazne srpsko predstavnistvo npr. cnn-a (ako takvo nesto postoji, a ako ne, naci neki ekvivalent) za ono sto ta kuca objavi u Americi?
Firma mozda tako necega moze da se plasi, ipak je ovo Srbija, ali pojedinac - to mi bas deluje 1984...
Na kraju krajeva, ako se sajt hostuje u inostranstvu, kako ce tuzitelj da dokaze da ta firma/pojedinac uopste ima veze sa sajtom? Postavim ja lepo sajt
www.blicmagazinsrbija.com, napisem na njemu da ga drzi novina Blic, napisem na njemu neku klevetu o sebi i tuzim Blic...
Hmmm, da, pade mi na pamet i ona holivudska fora: Sadrzaj sajta i svi likovi koji se pominju su iskljucivo delo maste i nemaju nikakve veze sa stvarnim ljudima i dogadjajima? U Americi ovo, koliko znam, prolazi