Pogledajte određenu poruku
Staro 02. 03. 2008.   #12
ppavlovic
expert
Expert
 
Avatar ppavlovic
 
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Poruke: 543
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
ppavlovic će postati "faca" uskoro
Default

Citat:
Originalno napisao duca Pogledajte poruku
Suština leži u ovoj rečenici, gore. Nisu "krivi" Bugari, nego mi, koji tako lako dajemo paušalne ocene o nekome, pa makar ih poredili i sa nama. Čitav vek smo mi znali koji su bedni, koji nisu ni za šta i koji su još gori od nas. I umesto da nešto radimo, mi stalno kukamo i grdimo one koji su ovakvi ili onkvi. A onda kad konačno shvatimo kako stoje stvari, onda se kolektivno pošlogiravamo.

Tako smo mislisli da su i Slovenci najobičniji konjušari. Pa smo i jedno 15 godina verovali, da samo što nisu poumirali od gladi. Sada smo izgleda u fazi shvatanja objektivnog stanja stvari kod naših prvih komšija... I eto na kraju će od nas ostati samo lepo sećanje kako su svi oni, nekada davno dolazili kod nas da kupuju žvake. Prepričavaćemo ove mitove našim praunucima. A od sećanja se ne živi...
Jos jedan filozof... Alo bre! Ne napadam bugare, a ti jos ubacio i slovence. Najlakse je da NE krivimo druge, ali DA krivimo sebe. Necu to da radim jer bi sta bio onda, eskim, aboridzin? Jebi ga, srbin sam i bolje od toga ne mogu da budem.
Bugari su jako mudar narod i daleko prilagodljiviji od nas. Osvrni se oko sebe koliko *ov prezimena ima i neces videti nikog da lose prolazi.

Kod mene na aerodromu stoji spomenik podignut partizanima koji su '44. godine prilikom povlacenja nemaca zapalili 8 aviona, 40 kamiona i ko zna koliko tona benzina. Dok su (neuki, nepismeni) partizani palili i velicali svoja "dela", bugari su imali uvek nekoliko vozaca pa su svaki napusteni kamion lepo pokupili i odvezli kuci. Genetski kod srbina je izgleda sjeban, sta li vec?! Bitno da drugom bude lose, a ne dobro, a meni jos bolje. Pogresan pristup.

Cinjenica da je Bugarska kao drzava bedna, opljackana, pokradena, propala industrija, ogrezla u kriminalu ili sta vec... A evidentno je da se stvari menjaju na bolje i to jako brzo. Opet je moje pitanje KAKO je do toga doslo? Neko spomenu prosecnu penziju od 50 evra i prosecnu platu od 100 evra mesecno. Uz ultra jeftin internet (i po nasim kriterijumima) od 15 evra za 10mbit/s i cene koje su kao ovde, jedna strana jednacine mi se ne slaze. Kako je toliki broj bugara mobilisan i poslat na Internet? Sve vise sajtova se pojavljuje, sve vise ima kvalitetnog sadrzaja, neko je morao da zavrti tocak.
__________________
MojNoviAuto.com - Tvoj prvi sajt za kupovinu novog automobila
ppavlovic je offline   Odgovorite uz citat