Pogledajte određenu poruku
Staro 09. 05. 2008.   #20
Lalaland
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 11.01.2008
Poruke: 272
Hvala: 14
29 "Hvala" u 21 poruka
Lalaland is on a distinguished road
Default

Da ne ispadne da samo kritikujemo bez konkretnih predloga, evo jedne prikladnije kombinacije boja sa sve ljubicastom ako vec mora da bude ukljucena.

Ovo je možda i prilika da se nešto kaze o tome šta se desi kad se u dizajnu razmišlja na prvu loptu. Počelo je od onoga koji je odlučio da stavi magnolije na logo kao da nikad nije čuo za biljne vaši. Ode drvo, ode i simbolika. Onda se neko dosetio da celu zgradu uklopi sa magnolijama, još i da islika one freske sa svecima, pa se ludilo dalje proširilo i tako smo stigli do Topalovich & Sons web dizajna.

Sad se ovde postavlja šire pitanje a to je kako i da li uopšte pokušati urazumiti klijenta. Šta bi hirurg rekao na to kad bi laik počeo da mu komanduje kako da radi operaciju? Da li bi rekao, ok, radimo kako pacijent kaže jer klijent je uvek u pravu? Dobro, dizajn ipak nije brain surgery i kompromisi su svakako mogući i potrebni ali, mislim da postoji prag koji ne treba preći u udovoljavanju klijentima, čisto zbog sopstvene reputacije.

U uslovima kada ionako nema obilja posla, ispunjavanje muzičkih želja deluje primamljivo ali nije isplativo na duge staze. Idealno bi bilo u poslu razvijati diplomatske veštine uporedo sa jednim principijelnim stavom da znaš šta radiš i zašto radiš.
Lalaland je offline  
2 članova zahvaljuje Lalaland za poruku: