Pogledajte određenu poruku
Staro 16. 05. 2008.   #10
zira
Vladan Zirojević
Grand Master
 
Datum učlanjenja: 09.06.2006
Lokacija: Beograd/Trebinje
Poruke: 903
Hvala: 106
183 "Hvala" u 82 poruka
zira ima spektakularnu auruzira ima spektakularnu auruzira ima spektakularnu auru
Pošaljite ICQ poruku za zira Pošaljite poruku preko Skype™ za zira
Default

Citat:
Emotivni kontakt online funkcionise super sa video igrama jer su one u stanju da potpuno uvuku korisnika u jedan imaginarni svet (the ultimate interaction, focused attention). Medjutim, to nije slučaj sa portalima, online prodavnicama, itd. zbog obilja izmrvljenih i medjusobno suprotstavljenih informacija. Tv i štampani sadržaj lakše postižu ovaj efekat iz razloga navedenih u članku.
Jedna stvar je stampana reklama i njen ekvivalent online baner/reklama, video ili promo sajt, a potpuno druga portal ili online shop. Nepravljenje razlike izmedju toga dovodi do zabune.

Ok, evo ti primjer "sa vrha glave":
Klijent prodaje kozmeticki preparat za "odrzavanje koze mladom i elasticnom". Uporedi emotivni efekat ma kakve stampane reklame sa promo sajtom na koji dame mogu uploadovati svoju fotografiju i dobiti renderovano dvije slike kako ce izgledati za 10-20 godina, jedna uz upotrebu preparata, druga bez upotrebe. Emocionalni kontakt je drasticno razlicit. Primjer je bezveze, ideja je da uz sposobne ljude online mozes postici jaci kontakt od obicnog lista stampanog papira.

Citat:
Koliko puta se zableneš u neku super fotku štampanu na sjajnom, visoko kvalitetnom papiru i potpuno se preneseš u atmosferu. Ta ista fotka na kompjuterskom ekranu će imati mnogo manje efekta jer se sad nalazi u potpuno drugacijem kontekstu. Lifestyle marketing živi od raspirivanja mašte, kad vidiš nešto da kažeš: hoću to sad i odma'. Mene zanima kako to postići online.
Kao u navedenom primjeru gore, nije ponta da to bude "ista ta fotka", vec sadrzaj prilagodjen interaktivnom mediju.

Ono o nemoci jadnog TV gledaoca uvaljenog u fotelju i njegovoj izlozenosti reklami se skroz slazem
__________________
Donesi.com SrediMe
zira je offline   Odgovorite uz citat